У музичній школі №1 ім. Г.Г.Нейгауза через відсутність вакцинації з 8 листопада від роботи відсторонили двох викладачів, батьки вихованців школи такою ситуацією обурені і вимагають відновити заняття, повідомляє Точка доступу.

Близько десяти активістів зібралися сьогодні, 9 листопада, аби поговорити з приводу відсторонення педагогів і знайти компроміс із керівництвом школи. За їх словами, викладачі Олена Коваленко та Олександр Романченко ведуть індивідуальні уроки. Батьки учнів були не проти відсутності у них щеплення. Наразі без вчителів залишилися понад 20 учнів. Заняття мають відбуватися двічі на тиждень. Для дітей, які не мають пільг, місяць навчання у музичній школі обходиться у 160 гривень.

Ми обурені через те, що від роботи відсторонили нашу викладачку, найкращу вчительку в місті, на наш погляд, великого професіонала. Вона веде спеціальність "скрипка". Ми вважаємо, що це незаконно, що це суперечить Конституції. Ми хочемо, щоб заняття продовжувалися, щоб наші діти навчалися, бо тепер страждаємо ми, – розповіла пані Світлана, донька і син якої займаються у цій музичній школі.

Вона додала, що вчительку відсторонили через те, що вона не вакцинувалася. Але батьки вважають, що кожна людина повинна мати вибір. 

Це не масові збори, не хор, це – індивідуальні заняття. Тепер же дитина не розвивається, а у дитини великі здібності. Було одне заняття з концертмейстром, але ж це скрипка, це треба показати, як пальчик поставити, як ручку тримати, інакше це – калічення дитини, – сказала пані Світлана.

Таїсія Юрченко долучилася до активістів, аби підтримати викладачів двох своїх онуків – онучка навчається грі на скрипці, онук – на саксофоні.

Якщо ми не знайдемо спільної мови зараз з директором, то ми будемо іти вище, далі і, може, навіть, дійдемо до суду. Негативно ставлюся до відсторонення людей від роботи. Це неправомірно, я вважаю, – говорить вона. 

За словами активістів, про свій візит поінформували керівництво школи завчасно. Втім, коли прийшли разом із журналістами, їм повідомили, що керівництво закладу у філармонії на урочистостях з приводу Дня працівника культури і попросили зачекати на вулиці. Із відстороненими вчителями також поспілкуватися не вдалося. Батьки не надали їхні номери, а в школі їх відучора немає. 

Після виходу публікації, на адресу редакції надійшло повідомлення від представників школи. За інформацією, відсторонили трьох працівників. Заклад працює у штатному режимі. 

Читайте також: В Україні розширили пеpелік пpофесій для обов’язкової вакцинації від коронавірусу

Фото обкладинки: міська рада Кропивницький


Головне сьогодні