У Кропивницькому сьогоднi, 4 жовтня, замiсть близько 200 маршруток виїхали на рейси 144 машини.

Про це Точцi доступу повiдомив начальник управлiння транспорту мiської ради Кропивницького Вiктор Житник.

За його словами, мiська рада заключила договори з перевiзниками на роботу на 37 рейсах 350 маршрутних таксi, але останнiм часом бiльше двох сотень машин на маршрути не виїжджало.

Це пов’язано з тим, що вдвiчi пiдвищилася вартiсть газу, не кожен може це витягнути. Тариф сiм гривень ми затверджували тoдi, кoли газ кoштував 14 гривень за кубoметр. З першого жoвтня вiн пiдвищився дo 34 гривень, –  сказав Вiктор Житник.

Також вiн додав, що робити нинi прогнози щодо подальшої роботи приватних перевiзникiв складно.

Можемо зупинити роботу транспорту на стисненому природному газi взагалi, оскiльки це прямi збитки для перевізників, –  зазначив вiн.

Заступник голови обласної асоцiацiї перевiзникiв Дмитро Вiнницький у коментарi Точцi доступу повiдомив, що на рейси сьогоднi не виїхали вiд 24 до 40% маршруток. За його iнформацiєю, сьогодні працює до 120 машин. Вiнницький уточнив, що кiлькiсть маршруток на рейсах зменшилася вiд початку пандемiї. По-перше, зменшився пасажиротiк, по-друге, через карантиннi обмеження перевiзникам працювати не вигiдно. Через це багато водіїв звiльнилося, є значний брак кадрiв. Тепер до проблем пiдприємств-перевізників додалося ще й здорожчання метану – з 24,85 приблизно до 34,50 гривень за кубічний метр. 

Якщо розрахувати актуальний тариф, виходячи з вартостi палива, вiн буде космiчний, не прийнятний для людей і ми це розуміємо. Як викручуватися – не знаємо, –  сказав Дмитро Вiнницький.

Нагадаємо, У Кропивницькому перевізники хочуть підняти вартість проїзду в маршрутках до 10 гривень

Читайте також: Кропивницький: громадська рада підтримала збільшення вартості проїзду в тролейбусах і автобусах

Читайте також: У Кропивнивницькому тепловики розрили асфальт на відремонтованій Вокзальній (ФОТО)

Фото обкладинки: Корреспондент.net


Головне сьогодні