В середу, 11 листопада, відбулося чергове засідання суду у справі викрадення пам’ятника Леніну у Світловодську.

Монумент вождю зник у травні цього року з території місцевого ККП.

У його викраденні звинувачується громадянин О. Втім, на суді О від своїх попередніх показів відмовився.

В середу суд розпочав допит свідків. Першим був допитаний свідок П. Саме він на автомобілі з маніпулятором вивозив пам’ятника. Свідок стверджує, що саме О. замовив у нього послугу по перевезенню вантажу, але він не знає, чи був то пам’ятник Леніну. «Він був замотаний у тканину». Суд з’ясував, що пам'ятник з міста вивезли на територію району, до Глинська. Там його завезли на подвір’я та розвантажили. Допомагали йому в цьому двоє чоловіків. Серед них громадянина О. не було. Там же П. отримав від О. півтори тисячі гривень.

Наступний свідок охоронець повідомив, що нічого суттєвого додати не може, бо це була не його зміна, та й чергують охоронці з 17.00 до 8.00 а протягом робочого дня база та ворота ККП не охороняються.

В обвинувачувані громадянина О. фігурує його кум, який, начебто, позичив йому 50 тисяч гривень, що і стало мотивом для крадіжки. В суді кум повідомив, що не позичав грошей О.

Цікавим було свідчення начальника відділку ККП. Він в день викрадення був у короткочасній відпустці, механік терміново виїхав за запчастинами, а майстер був відсутній півтори години на іншому об’єкті.

За матеріалами SvetLife


Головне сьогодні