Захоплення нафтопереробного заводу в Долинській спочатку кваліфікувалось як рейдерське захоплення, операція проводилася під керівництвом СБУ, далі його перекваліфікували у розбійний напад і завершували справу працівники міліції.  

Про це на брифінгу повідомив журналістам голова ОДА Олександр Петік, передає кореспондент Точки доступу.


Розповідаючи про перебіг подій, Олександр Петік наголосив, що підприємство, на яке був вчинений напад, вважалося економічно неактивним, тому виникає закономірне запитання до контролюючих органів: звідки в сейфі взялися півтора мільйона гривень, які намагалися прихопити з собою злочинці?


Голова ОДА повідомив, що затриманих нападників вночі доставили до Кіровограда, потім їх розділили й розвезли по різних містах, аби уникнути можливих спроб визволення.

— Спочатку були сумніви, що нападники належать до Правого сектору, вважали, що організація використовується для прикриття, однак, як стало відомо, особисто Ярош телефонував і просив їх звільнити, — сказав Олександр Петік.

Також голова ОДА повідомив, ще вже ідентифікована одна одиниця зброї.  Її вкрали зі збройного магазину в Дніпропетровську під час розбійного нападу 22 травня.

За словами Олександра Петіка, вік нападників — від 30 років і більше. Усі вони громадяни України, з Дніпропетровська. Один — уродженець Нижнього Тагіла (РФ), однак також громадянин України.

Нагадаємо, вчора вранці група озброєних людей захопила нафтопереробний завод у Долинській. Правоохоронці, які прибули на місце інциденту за викликом, вилучили у нападників цілий арсенал зброї та 1,5 млн грн.

Точка доступу з власних джерел дізналася прізвища всіх нападників.


Головне сьогодні