У вівторок, 28 липня 2015 року, у Кіровоградській льотній академії НАУ відбувся черговий випуск слухачів із числа військовослужбовців, звільнених у запас, та членів їх сімей, які пройшли навчання на тримісячних курсах за кошти уряду Королівства Норвегія.

Перший такий випуск відбувся у КЛА НАУ 16 лютого 2015 року.

Цього разу норвезькі освітні сертифікати отримали випускники двох груп колишніх військових, які навчалися за спеціальностями: «Організація підприємницької діяльності» та «Аварійне обслуговування та безпека на транспорті» (нова).

На честь цієї події до Кіровограда приїхав військовий аташе Посольства Королівства Норвегія в Україні капітан 2-го рангу Ханс Петер Мідтун із дружиною та президенти благодійних фондів - організатори проекту «Україна-Норвегія».

Ханс Петер Мідтун оголосив результати конкурсу проектів курсантів Льотної академії, спрямованих на популяризацію Норвегії в Україні, і вручив призи від норвезької сторони переможцям.

"Україна - це неперевершена держава, завдяки їй сьогодні пишеться історія, сказав атташе. - Незважаючи на конфлікт з державою-сусідом, країна має сили проводити реформи. Україна унікальна у своїй революції та волонтерському русі. Вона є справжньою європейською державою й повинна пишатися своїми досягненнями".

https://youtu.be/8tjqM9sYXJo

 

Окрім того, йшлося й про створення на базі вишу спільного з норвнежцями сучасного навчально-тренувального центру пошуку та рятування.

Крім того, у цей день відбулося засідання громадської організації «Клуб Українсько-Норвезького партнерства», присвячене одному з головних національних свят Норвегії, який відзначається 29 липня. Мова про День прославлення святого Олафа II – норвезького короля, національного героя, об'єднувача держави і Святого покровителя Норвегії. Примітно, що норвежці починають урочистості з нагоди цього свята за тиждень до знаменної дати. У містечку Стіклестад, на місці його останнього бою, весь тиждень триває костюмований фестиваль, присвячений життю і діянням короля Олафа II.

З цього приводу у Льотної академії  урочисто відкрили куточок відпочинку в норвезькому стилі, оснащений за спонсорської підтримки благодійних фондів - партнерів.


Головне сьогодні