Фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького «Плем’я» очолив список 10 найкращих фільмів 2015 року, який представив американський журнал The Hollywood Reporter.

Як ідеться на сайті видання, деякі із найяскравіших стрічок рейтингу «надійшли з несподіваних місць».

The Hollywood Reporter також зазначає, що фільм є «приголомшливим дослідженням деградації суспільства».

Укладач рейтингу – кінокритик Тодд Маккарті – радить читачам «запам’ятати прізвище режисера, навіть якщо вони не можуть його вимовити.

Друге місце у рейтингу посів фільм «Бруклін» Джона Краулі, на третьому – «Син саула» угорського режисера Ласло Немеша. Фільм з Леонардо ДіКапріо у головній ролі – «Легенда Г’ю Гласса» (The Revenant) – посів 4 місце.

Нещодавно авторитетне американське видання про кіно «Dazeddigital» опублікувало рейтинг ТОП-20 найкращих артхаузних прем’єр 2015-го року. Стрічка «Плем’я» увійшла до списку.

Як відомо, режисер стрічки «Плем’я» Мирослав Слабошпицький отримав Державну премію імені Олександра Довженка на кінофестивалі «Молодість» за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва.

Нагадаємо, раніше Слабошпицький за фільм «Плем’я» отримав три нагороди Тижня критики Каннського МКФ, у тому числі Гран прі.

Фільм завоював й інші винагороди, зокрема став лауреатом премії Sutherland Award Лондонського кінофестивалю, отримав нагороду на знаменитому AFI FEST, а також потрапив до списку найкращих 20-ти фільмів року, складеного виданням Sight & Sound.

На 19-му Міланському міжнародному кінофестивалі стрічку визнано найкращою художньою роботою 2014 року. Також фільм був одним із претендентів на подання від України на «Оскар», а видання «Rolling Stone» назвало його «найпотужнішою стрічкою року».

"Українська правда. Життя"


Головне сьогодні