У Світловодську, сьогодні, 15 листопада, досі без тепла 24 будинки.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомила очільниця облдержадміністрації Марія Чорна, передає Точка доступу.

За її словами, з червня вона займається питанням сталого проходження опалювального сезону в Світловодську. 

Світловодськ – єдине місто в області, де місцева влада не може врегулювати це питання і доводиться щорічно втручатися і нам. Давали дієві і корисні поради і приватному підприємству "Світловодськ-побут", і представникам влади, як запустити опалювальний сезон, як спрямувати фінансовий ресурс на ту мережу, яка зараз рветься, але ніхто ними не скористався, –  сказала Марія Чорна.

Наразі у Світловодську працюють фахівці ОДА. Там формують додаткові бригади з представників комунальних підприємств міста, надзвичайників, долучається і приватний бізнес. До кінця тижня всі будинки, пообіцяла Марія Чорна, у місті будуть опалюватися. Відтягувати нікуди – найближчим часом очікують зниження температури.

За її словами, відповідальність за зрив опалювального сезону лежить не лише на теплопостачальному підприємстві, яке мало підготувати тепломагістралі, а й на місцевій владі. Адже, як з’ясувала комісія, подекуди на об’єктах навіть не промили батареї. Хоча і керівництво "Світловодськ-побуту" і керівництво міста запевняли, що місто до опалювального сезону готове.

У школі, приміром, на вході й виході температура нормальна, а батареї холодні, тобто – не підготували систему, – зазначила вона.

Читайте також: Холод у садочках, школах та квартирах: Світловодськ на Кіровоградщині досі без тепла (ФОТО)


Головне сьогодні