В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Дмитра Чижевського в Кропивницькому відкрили виставку живопису Валерія Давидова "Царина тиші", передає Точка доступу.

Важко уявити, що в такий час є місце для урочистих подій. Але бачу ваші усміхнені обличчя і дякую нашому художнику, який відкрив цю виставку з фантастичною назвою "Царина тиші". Валерій Давидов — це людина, яка народилася в нашому місті, яка любить і знає всі найцікавіші тут місцини, яка знає всіх художників, яка всотала в себе всю історію світового мистецтва з єдиною метою — опанувати і віддати людям, тому що живопис — це особливе мистецтво, яке передає всі почуття митця, — сказала завідувачка мистецьким відділом Світлана Ушакова.

Вона додала, що це перша виставка в 2022 році, яку презентували у бібліотеці.

Зараз всі ми переживаємо тяжкі часи. В нас це все у душі кипить і тому в мене виникло бажання хоч трохи відволікти людей від проблем, від цього жаху, який ми всі зараз відчуваємо, повернути їх до вічного, оскільки вічне — воно непорушне і ми всі прагнемо до вічності у кінці кінців. І от мистецтво і заспокоює душу, і радує наші серця, і повертає нас у стан рівноваги, до любові до життя, — зазначив Валерій Давидов.

Виставку художник присвятив своїй дружині і зізнався — аби стати професіоналом, треба щодня працювати. Експозицію можна буде переглянути протягом місяця. На понад двох десятках робіт — Кіровоградщина та її жителі.

Довідка: Валерій Давидов народився 21 грудня 1954 року в обласному центрі. Учасник багатьох всеукраїнських та обласних художніх виставок. З 2005 року член Національної спілки художників України.

Валерій Миколайович працює у напрямку реалістичного живопису. Жанровий діапазон творчості художника дуже широкий: пейзаж, натюрморт, портрет, жанрова картина.

Читайте також: У Кропивницькому висадили дерева на честь десяти міст-героїв (ФОТО)


Головне сьогодні