Мешканка Олександрії Тамара Гончаренко пропонує провести масштабну реконструкцію парку на вулиці Садовій, інформує «Моя Олександрія».

Жінка звернулася в київську компанію по ландшафтному дизайну "Топіар", щоб зрозуміти вартість проекту. Територія парку складає близько дев'яти гектарів. Фірма оцінила проектні послуги в півмільйона гривен і для наочності прислала проекти декількох об'єктів, які виконані або зараз в процесі.

На думку активістки, доглянутий парк дозволить розв'язати проблему чистого повітря в місті. Необхідно передбачити вело- і бігові доріжки, встановити спортивні тренажери і дитячі ігрові зони. Парк повинен дарувати і естетичну насолоду, щоб в нім хотілося прогулятися, милуючись природою, поспілкуватися з друзями за межами квартир і моніторів; де юні художники можуть малювати пейзажі, а школярі проводити уроки біології.

"Хочу попросити депутатів, представників місцевої і обласної влади ознайомитися з цим питанням і прийняти правильне рішення, щоб не розбазарювати гроші, а розумно, поетапно і продумано вкладати фінанси в створення екологічної, оздоровчої, естетичної і виховної бази у вигляді міського парку. Прошу приватних осіб, потенційних спонсорів, інвесторів і просто небайдужих людей підтримати проект і взяти активну участь в створенні одного з природно-оздоровчих центрів для наших жителів", - закликає активістка.



Головне сьогодні