Малозабезпечені пенсіонери міста Сочі перекрили головну в курортному місті вулицю Горького і вимагали повернути пільговий проїзд у міському транспорті. У центрі міста утворилася величезна автомобільна пробка.

З 1 січня 2016 року у РФ набрали чинності зміни у регіональному законодавстві, всі пенсіонери Краснодарського краю, які отримують пенсію, розмір якої перевищує суму прожиткового мінімуму, який зараз сягає 7722 рублів, позбавляються права на пільговий проїзд у громадському транспорті.

У мерії Сочі агентству сказали, що це третій стихійний мітинг і влада має намір задовольнити вимоги пенсіонерів.

"Блог Сочі" повідомляє, що пробка на вулиці Горького, викликана стихійним протестом, розтягнулася на два кілометри. Мер курортного міста вже заявив про готовність поспілкуватися з демонстрантами.

За інформацією "Кавказького вузла", за наведення порядку на головній сочинської вулиці взялися казаки. Спочатку до місця проведення акції стали з'їжджатися машини швидкої допомоги з включеними сиренами, і літні люди змушені були піти з проїжджої частини, щоб дати їм дорогу, потім козаки остаточно витіснили протестувальників на тротуари. Після цього пенсіонери попрямували в мерію, де почалися переговори з керівництвом міста.

В акції, уточнює видання, беруть участь більше ста чоловік. Дорога була перекрита в 11:20 за московським часом. Пенсіонери простояли на проїжджій частині протягом години.



Головне сьогодні