Директор департамент стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури України Роман Хміль повідомив, що загальна концепція реконструкції та ремонту автодоріг в Україні передбачає приведення в порядок шести коридорів (три - Північ-Південь і три - Захід-Схід).

Про це він заявив у своїй статті для інформаційного агентства «ЛігаБізнесІнформ».

Він зазначив, що якщо дивитися на Захід-Схід - починається будівництво другого коридору Львів-Кіровоград. Наступний за ним - коридор Одеса-Рені, який також вважається пріоритетним. За словами Хміля, зараз ця дорога знаходиться в жахливому стані. Профільне міністерство спільно з губернатором Оесской області Саакашвілі мають намір об'єднати свої зусилля і спрямувати їх на пошук інвесторів для ремонту цієї дороги.

Крім того, за словами Хміля, за рахунок Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), ремонтується траса Київ-Одеса Там необхідно розширення дороги на ділянці між Києвом на кордоні з Білоруссю. Потім, розповів спікер, почнеться ремонт двох аналогічних доріг на Західній та Східній Україні.

Після цього залишиться відремонтувати регіонально-територіальні дільниці, які зв'яжуть стратегічні об'єкти з цими магістралями.


Головне сьогодні