Світловодська влада спростувала чутки, які безпідставно поширюються містом про сепаратистські настрої біженців зі сходу України.

Про це Точці доступу повідомили у Світловодській міській раді.

Відповідну прес-конференцію організувати міський голова Юрій Котенко, заступник начальника міського відділу міліції Роман Деречин та начальник управління соціального захисту населення Олена Балюкю

- Ніяких проявів сепаратизму у місті Світловодську не виявлено, – запевнив Юрій Котенко. – Ми неодноразово були у пансіонаті «Славутич», спілкувалися з людьми, які вимушені були тікати з рідних міст, щоб зберегти своє життя. Нічого, крім вдячності, ми від них не чули. Вважаю за потрібне припинити будь-які розмови про сепаратизм і продовжити допомагати людям, які опинилися у таких скрутних життєвих обставинах.

Олена Балюк поінформувала, що у пансіонаті «Славутич» проживають 104 особи, з них – 50 – діти, 9 пенсіонерів, решта – люди працездатного віку. Ніяких нарікань на обслуговування, проживання, харчування вони не висловлювали.

Роман Деречин розповів про один виклик міліції до пансіонату, коли двоє співмешканців влаштували сварку. Заяви вони так і не написали, наступного дня жінка з дитиною виїхала зі Світловодська, а чоловік залишився і став на облік до військкомату.

Інформацію про вивішування прапору ДНР, ЛНР чи Росії у пансіонаті «Славутич» правоохоронець спростував. Не підтвердив він і чутки про скандал із сепаратистськими гаслами у барі «Якорь».

Проте була спроба шести місцевих чоловіків «розібратися» з біженцями в пансіонаті «Славутич» з розбитим склом. Особи двох учасників інциденту встановлені.

Роман Деречин звернувся до всіх мешканців міста з проханням не користуватися чутками та не піддаватися на провокації.


Головне сьогодні