Во славу України i Збройних Сил. Старовиннi пiснi просто неба спiвали волонтери у Кропивницькому та збирали грошi на потреби армiї, передає Точка доступу.

У середмiстi прозвучали гаївки, лiричнi, жартiвливi, соромiцькi пiснi. Заспiвали й колядку, записану з уст переселенцiв iз Чорнобильської зони, якi нинi живуть на Кiровоградщинi. Унiкальнi твори спiваки-аматори записали пiд час експедицiй українськими селами. Загалом віднайшли 750 унiкальних старовинних творiв.

Приблизно за годину живого концерту зiбрали 1350 гривень i зупинятися не збираються. 

В рамках етнографічного проєкту "Баба Єлька" пів року тому народився ще один проєкт, це така творча спiльнота небайдужих до традицiйної пiснi людей i цi люди виявили бажання спiвати, вивчати традицiйнi пiснi, записанi пiд час експедицiй. Назвали ми нашу спiльноту "Дувай-ва". Це пiсня, веснянка i саме з неї ми починали вивчати пiснi, ми цiєю пiснею починаємо всi нашi репетицiї. Раз на тиждень збираємося й спiваємо, — розповiла учасниця гурту Свiтлана Буланова.

Нинi спiваки-аматори вирiшили долучитися до творчих волонтерів міста.

Ми вирiшили долучитися до творчих волонтерiв мiста i поспiвати традицiйних пiсень на широкий загал, і таким чином долучитися до допомоги нашим воїнам, якi захищають нас i захищають саме те, щоб ми зараз зберiгали i продовжували життя народним традицiям, — додала Свiтлана Буланова.

В рамках акцiї вiд "Мистецького батальйону Кропивницького" i надалi волонтери спiватимуть на вулицях обласного центру. Почути й побачити, а ще — зробити внесок на змiцнення наших воїнiв пропонують вже 4 травня. О 16:00 спiватимуть на Дворцовiй, 12.

Читайте також: Переселенка з Харкова: "Привезла у Кропивницький найдорожче – онука і бабусину вишиванку" (ФОТО) 







Головне сьогодні