Вже відзавтра в Україні може наступити перемир’я, якщо Київ зголоситься прийняти вимоги терористичних ДНР та ЛНР - припинити вогонь з 12 лютого, оголосити про закінчення АТО, надати "окремим районам" Донбасу автономію і провести вибори.

У розпорядженні редакції ZN.UA знаходиться копія проекту протоколу щодо врегулювання ситуації в Донбасі, який представники ДНР та ЛНР передали контактній групі у Мінську. Фактично це позиція Володимира Путіна.

Документ має назву "Протокол засідання Тристоронньої контактної групи з участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей щодо комплексу заходів щодо політичного врегулювання конфлікту" і містить 15 пунктів. 

Їх основний зміст зводиться до наступного: 

- всеосяжне припинення вогню з 10-00 12 лютого 2015 р,

- відвід важких озброєнь до 20 березня 2015 р.

- погодити з представниками окремих районів проекту Закону України про муніципальні вибори в окремих районах і приступити до діалогу з питань надання цим районам статусу автономії;

- скасувати до 23 лютого 2015 р. всі рішення політичного та військового керівництва України про антитерористичної операції на Донбасі.

- відновити соціальну сферу окремих районів Донецької та Луганської областей.

- тільки в пункті під номером 11 пропонується відвести всі іноземні військові формування, військову техніку, а також військовий персонал і найманців з території України, при моніторингу ОБСЄ. Роззброїти всі незаконні угруповання.

На думку джерел ZN.UA, сьогодні Путін у Мінську на зустрічі «нормандської четвірки» відстоюватиме саме ці позиції: "спочатку дайте гроші, проведіть вибори, а потім вже закриємо кордон". Українська ж сторона наполягатиме, щоб за основу мирного плану взяли напрацювання німецької і французької сторін.


Головне сьогодні