В середині липня 2018 року для абонентів "Дніпро-Кіровоград" здорожчає вода. Зростання складе близько 4,5 грн. на одному кубометрі.

Інформацію про це підтвердив генеральний директор обласного комунального підприємства "Дніпро-Кіровоград" Роман Ілик сьогодні, 25 червня, інформує "Моя Олександрія".

Він нагадав, що 30 травня підприємство подало до Національної комісії регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) розрахунок тарифів на 2019 рік. Разом з тим, через те, що з березня по травень національна комісія не працювала, підприємство не отримало тариф на 2018 рік, сказав він.

У червні відбулося засідання Нацкомісії, і нам встановили ціни на 2018 рік, за якими сумарний тариф на централізоване водопостачання та стоки з 14 липня буде встановлено приблизно на рівні 24 грн. 60 коп., – прокоментував директор.

Ілик зазначив, що перед введенням нові тарифи повинні бути опубліковані в "Урядовому кур'єрі". Також посадовець запропонував найближчим часом ознайомитися з новими тарифами на сайті підприємства, коли вони там з'являться.

Нагадаємо, зараз тариф на воду становить 20,196 грн./м3 (з ПДВ) для будинків, які не мають поділ на квартири, або мають лише дві квартири, і 20,796 грн./м3 (з ПДВ) – для багатоквартирних будинків (з використанням внутрішньобудинкових систем).

Підприємство подало розрахунки в Нацкомісію про необхідність підвищити тариф в 2019 році до 30,3 грн. за 1 м3 води і стоків з ПДВ (без урахування обслуговування внутрішньобудинкових мереж).

Читайте також: Тарифи на газ: до яких цін слід готуватися українцям (ФОТО)


Головне сьогодні