У Запоріжжі оголосили конкурс на кращу емблему фестивалю, приуроченого до подій 13 квітня минулого року. Назва фестивалю: «Запоріжжя - місто з яйцями». Про це повідомляють організатори заходу. Таким чином хочуть відзначити придушення сепаратистського руху в місті.

«13 квітня 2014 в Запоріжжя спробувала увірватися війна з усіма її жахами, але запорожці не пустили її в місто. Для цього не знадобилися автомати чи бомби. Запорожці зберегли мир яйцями і борошном, уникнувши жертв і катастрофи в місті. Тому, на згадку про перемогу миру над війною, про перемогу запорожців над людським безумством, про перемогу життя над смертю буде засновано щорічний традиційний фестиваль, присвячений яйцю», - кажуть орагнізатори.

(Нагадаємо, що тоді містяни закидали сепаратистів яйцями та борошном, ну і побили, звісно)

Фестиваль «Запоріжжя - місто з яйцями» матиме свою символіку і свій логотип. До його розробки запрошені всі запорожці. Кращий запропонований варіант стане емблемою щорічного традиційного свята і автоматично впише переможця конкурсу в історію міста, і як очікується, України.

Крім цього автор кращого логотипу Фестивалю «Запоріжжя - місто з яйцями» отримає цінний приз.

Вимоги до емблеми:

1) на ній повинен бути символ Фестивалю - яйце.

2) на ній не повинно бути нічого, що пов'язано з насильством людини над людиною.

3) на ній не повинно бути нічого такого, що може завдати комусь образу в будь-якій формі соціальної, національної, релігійної або будь-який інший приналежності. Тому немає місця будь-яким ярликам на кшталт «москаль», «сепаратист» або «правосек».

Джерело: 061.ua


Головне сьогодні