В обласному центрі соціально-психологічної допомоги у Кропивницькому збирають книги російською мовою, аби здати їх на макулатуру, а за виручені гроші купити автівку для військових, передає Точка доступу.

Благодійну акцію оголосили тиждень тому та вже зібрали понад сто кілограмів художньої та історичної літератури, енциклопедичних видань тощо. До збору книг долучилися близько десяти містян.

Я думаю, зараз кожен свідомий українець прокидається і лягає з думкою про те, як допомогти хлопцям на передовій, і ми не стали винятком, – розповіла директорка обласного центру соціально-психологічної допомоги Яна Ковальова.

На початку серпня соціальна педагогиня центру Юлія Глущенко запропонувала збирати гроші на тепловізор для наших захисників. Гроші збирали майже місяць. Аби швидше закумулювати потрібну суму, активісти проводили аукціон картин, залучали благодійників. У результаті вдалося зібрати 53 тисячі гривень.

За 52 тисячі гривень ми купили тепловізор і передали його військовим. Тепер виникла потреба в авто. Ми довго думали, як зібрати необхідну суму, й от мені прийшла думка, що є книги російською мовою, що лежать на полицях і є, по суті, макулатурою. Отже цю макулатуру можна зібрати, здати, отримати кошти й долучити їх до загальної суми, яку ми збираємо на авто для хлопців із 57-ї бригади.

За її словами, вже є попередня домовленість із представниками мережі магазинів Файно Маркет щодо облаштування благодійних поличок для збору книг у їхніх магазинах. Невдовзі видання російською мовою можна буде приносити туди. 

Поки ж книги можна приносити за адресою: м. Кропивницький, вул. Короленка, 50.

Зібрати необхідно близько двох тисяч доларів.

Хлопці просили таку автівку, щоб її можна було відремонтувати двома ключами. Тобто, це старенький автомобіль, але, щоб він був на ходу і не підводив, – додала Яна Ковальова.

Триватиме акція протягом двох місяців. 


Головне сьогодні