Жінка за кермом у наш час - не рідкість. Але більшість чоловіків вважають, що це неприпустимо. Безліч анекдотів і статусів про жінку за кермом, а також образливих фраз в їх сторону, але все це придумується чоловіками не зі зла. Адже більшість чоловіків просто дуже важко сприймають факт того, що жінка може водити машину. І всі промахи на дорозі, зроблені жінкою-водієм сприймаються чоловіками в багнети. Тут слід розвіяти міфи.

Інстинкт самозбереження - ось що керує жінкою. Але переживає вона не тільки за своє життя, а й за життя оточуючих, в цьому і полягає стиль її водіння. За статистикою жінка за кермом рідше потрапляє в аварію, ніж чоловік, так як звикла їздити дуже акуратно. Відомим фактом є, що 97% жінок набувають машини з подушкою безпеки, в чому їм сильно поступаються чоловіки водії, таких лише 14%. Не дивлячись на всі глузування протилежної статі над тим як поводиться жінка за кермом автомобіля - жінка-водій пильна за кермом і боїться упустити щонайменшу деталь в обстановці на дорозі. Якщо раптом на дорозі виникла екстремальна ситуація, то її дозвіл залежить не від статевої приналежності, а від того наскільки досвідчений і темпераментний водій. Але все одно більшість чоловіків не їздять на пасажирському сидінні, коли жінка за кермом. Часто буває, що дружина не може навчитися водити автомобіль з-за постійної критики чоловіка, або тому що він вважає за краще завжди бути водієм їх загальної авто.

Вільно себе почувати за кермом жінка стала зовсім недавно. Адже всього кілька десятків років, таке явище, як жінка за кермом - перестало викликати подив. Автошколи зараз відвідують практично одні жінки, так як одні чоловіки вже давно вивчилися, а інші - користуються купленими правами. А жінкам купувати права не потрібно, тому що вони розуміють, що на дорозі головне - безпека, а купленими правами її забезпечити складніше. Тому для багатьох жінок, автошкола на період навчання ставати таким же рідним як і салони краси.

У своїх же водійських здібностях чоловіки-водії сумніваються мало. Тільки близько двох відсотків чоловіків погодилися пройти тест, який проходять в автошколі. А реальне життя показала, що навіть водії з великим досвідом і практикою насилу проходять дані тести. За підсумками тестування, яке проводилося в 15-ти країнах Європи більше половини чоловіків-водіїв, які брали участь у дослідженні, погано знають не тільки технічну сторону водіння, але й самі правила дорожнього руху.

На думку чоловіків: жінка з технікою несумісна, але в будь-якому правилі завжди знайдеться виняток. Адже деякі жінки здатні розібратися з поломками в машині краще будь-якого чоловіка. Правда, таких умелица не дуже багато. Але ж і жінка за кермом зовсім недавно, це лише справа часу. Тільки слід ставитися до жінок терпимей і тоді на дорогах обстановка спокійніше буде.

У жінок схильність до дотримання ПДР набагато більше. Адже для слабкої статі машина - це тільки засіб пересування, а не об'єкт отримання адреналіну.

П'яна жінка за кермом велика рідкість, про це нам говорить статистика. За міліцейськими зведеннями можна зробити висновок, що дами набагато рідше стають винуватцями дорожньо-транспортних пригод. А якщо аварія і трапляється, то з наслідками набагато легше, ніж у випадках, де винен чоловік.

На думку нашої сильної половини, жінки за кермо сідати не повинні: під час клімаксу, під час критичних днів, в перехідному віці, а також при вагітності. Якщо прислухатися до цієї думки, то жінка за кермом була б величезною рідкістю, а така професія як водій була б недоступна дамам. Але сучасна наука з упевненістю спростовує більшість цих факторів. Адже старіння у жінок відбувається не гірше ніж у чоловіків. А в умовах сучасного світу фізичне і духовне дорослішання дівчат відбувається швидше, ніж юнаків.

Все-таки жінка за кермом - це нормальне явище. Адже часто жінки водять автобуси, тролейбуси і трамваї, а адже це багатотонні машини не з самим легким керуванням. Крім того, у Відні жінки визнані офіційно кращими водіями, і це підтверджено багатьма дослідженнями. Також дослідження показали, що лише 35% всіх аварій в Європі спровокували жінки.

Не можна стверджувати, що різниця між чоловіком і жінкою, які сідають за кермо, відсутня. Часто буває, що обстановка на дорозі стає гірше, якщо поряд з чоловіком-водієм знаходиться жінка-водій. Тому що чоловік ретельно намагається знайти промахи дами і тим самим допускає їх у себе. А відео жінки за кермом не завжди справжнє, часто його спеціально монтують чоловіки.

Чоловіки навіть примудряються давати поради дамам-водіям, ось деякі з них:

Не забудьте взяти права та документи на машину перед виходом з будинку;

Після того як ви вийшли з будинку вам буде потрібно знайти свою машину. Тут потрібно напружити пам'ять і згадати, де ж ви її залишали ввечері;

Коли машина знайдена, і ви підійдете до неї, то не потрібно відкривати її ключем відразу. Слід попередньо зняти її з сигналізації;

Маніпуляції з поправлення зачіски, дивлячись у дзеркало заднього виду, перед тим як завестися, зовсім недоречна;

Якщо ви повернули ключ, а машина не завелася, то крик про те, що все пропало, вас не врятує, а манікюрниці доведеться почекати вас. Адже у вас проблема з акумулятором, точніше він сів;

Коли виїжджаєте з двору - дивіться на машини, які близько, а не на білборд з рекламою нових духів або шампуню;

Орієнтуйтеся на правила дорожнього руху, а не на гасло: "головна дорога, там де я".

Заправляти автомобіль слід регулярно, а не раз на рік;

Якщо ви побачили смугасту паличку в руках інспектора ДАІ, якій він махає у напрямку до вас, то це не просто вираз захвату. Це позначає, що правильними діями в цьому випадку будуть - зупинка біля узбіччя.

Але не гнівайтесь на чоловіків за ці поради, поставтеся до них з гумором.


Головне сьогодні