Співробітники Устинівської колонії познущалися над журналісткою, про це йдеться в  сюжеті "Подробиць".

"І знову про Устинівському виправному центрі № 37, у Кіровоградській області. Його співробітники знову відзначилися. На цей раз роздягли журналістку місцевого медіа-порталу. Чим закінчилася її відрядження, розповість кореспондент "Подробиць" Олена Бринза.

Після нашого сюжету про безчинства начальства колонії в селищі Інгульське, туди вирушила і журналістка місцевого інтернет-видання Валентина Головань. Досі вона не може відійти від важкого психологічного шоку. Розповідає, що спілкувалася з місцевими жителями, які теж скаржилися на керівництво колонії.

Під час інтерв'ю з головою сільради, в його кабінет увірвалися четверо співробітників Устинівського виправного центру. Свої робочі місця на режимному об'єкті "непрохані" гості в камуфляжі покинули, щоб послухати, що ж розповідають про їх керівництво.

"Чергові варти на виході з кабінету сільського голови вдарили по об'єктиву камери, мені також хотіли. Мені також погрожували, наполягали не їздити сюди", - розповіла журналістка кіровоградського медіа-порталу Валентина Головань.

Але це ще не все. Співробітники центру ходили по п'ятах за журналісткою, поки вона намагалася брати інтерв'ю на вулицях. А коли попросила про зустріч з ув'язненим, який скаржився на побиття, Валентині Головань влаштували особистий огляд з роздяганням до нижньої білизни. Людина відповідальна за пожежну безпеку жіночої статі запросила мене в кімнату побачень і сказала "роздягайтеся", - розповіла журналістка кіровоградського медіа-порталу Валентина Головань.

Правозахисники вважають, що співробітники виправної установи грубо порушили закон. "У даному випадку кричущий факт взагалі втручання у професійну діяльність журналістів, за нього передбачена відповідальність за статтею 171 і карається штрафом до 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів або арештом до 6 місяців", - пояснив адвокат Анатолій Ларін.

Ми зажадали від керівництва обласної пенітенціарної служби прокоментувати поведінку підлеглих. Але там послалися спочатку на зайнятість, а в самий останній момент стали вимагати письмовий запит. Ми вже підготували, чекаємо відповідь, а не відписки. А ось постраждала журналістка написала заяву в прокуратуру. Чим завершитися вся ця історія, обов'язково розповімо. Олена Бринза, Володимир Кувакін, Подробиці, ТК "Інтер", Кіровоград"


Головне сьогодні