Українська художниця Дар'я Марченко створила картину "Обличчя війни" у ​​вигляді портрета президента Росії Володимира Путіна.

На її створення майстриню надихнули події 2014 року, коли російська влада проявила агресію по відношенню до сходу України, - про це написала Дарина на своєму офіційному сайті. Обличчям війни художниця побачила портрет президента Росії Володимира Путіна, який вона утворила з фронтових гільз, знайдених на полі бою.

Як б не висвітлювали війну, і як би вона не виглядала - вона складається з життів невинних людей. Кожен елемент, з якого складається портрет, міг забрати або врятувати життя солдата, так чи інакше з'явитися його долею ", - вважає Дарина Марченко.

За словами художниці, твір має властивість змінювати кольори і вираз обличчя в залежності від зміни освітлення. Всього в інсталяції присутній близько 5000 гільз різних калібрів для різних видів зброї, використовуваних на лінії вогню.

Портрет має безліч характерів, в яких можна розглянути фатум, страх, гординю, жорстокість і ненависть, жаль і розгубленість, готовність знищити світ (натиснувши на "кнопку") або навіть постати перед Божим судом за скоєне. По суті, цей портрет символізує емоційну багатоликість війни ", - поділилася майстер картини.

"Івона"

путин гильзыпутин гильзы2путин гильзы3


Головне сьогодні