У Кропивницькому невідомі особи кілька днів розбирали злітно-посадкову смугу неподалік аеропорту та вивезли до півсотні плит. На місце події виїжджала поліція. Правоохоронці зафіксували факт вчинення злочину. Проте, після візиту поліції, невідомі продовжили розбирати злітно-посадкову смугу.

Про крадіжку плит Точці доступу розповіли очевидці, які також надали фото- та відеоматеріали.

Зі слів пильних містян, демонтаж плит на смузі почали ще 26 травня. На місці працювала важка техніка - 6 вантажівок та підйомний кран. Наступного дня, 27 травня, очевидці викликали поліцію.

Скріншот Google maps (місце, де розбирали злітну смугу)

Як повідомили в обласній поліції, на місце виїжджала слідчо-оперативна група Кропивницького міськвідділу.

Інформацію за цим фактом внесено до ЄРДР за ч.2 ст. 15 (Замах на злочин) і ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Осіб, які перебували на місці, встановлено. На теперішній час працівники поліції проводять досудове слідство в рамках розпочатого кримінального провадження, - повідомили у поліції.

Однак, чомусь візит правоохоронців та фіксація злочинних дій не зупинила ймовірних крадіїв - вони продовжили вивозити плити зі злітно-посадкової смуги.

Як розповіли нашій редакції очевидці, правоохоронців вони бачили на місці події 27 травня о 17:49. На виклик прибули дві поліцейські машини. На злітно-посадковій смузі у цей час, окрім важкої техніки, перебували два позашляховики. Поліцейські поспілкувалися із присутніми, і поїхали.

Після від’їзду поліцейських невідомі продовжили вивозити плити. “Фура”, яка о 17:49, у присутності правоохоронців, стояла із однією плитою на причепі, вже о 19:31 виїхала з міста завантажена шістьма плитами. Причіп вантажівки мав одеську реєстрацію - BH8084XK.

Фото із чату “Безпечне місто”


Також серед вантажівок на злітно-посадковій смузі очевидцям вдалося зафіксувати автомобіль Renault Magnum з держномером BE8695BX (реєстрація Миколаївської обл.).

Фото із чату “Безпечне місто”

За інформацією сервісу моніторингу реєстраційних даних Opendatabot, ця вантажівка зареєстрована на перевізника Антонову Оксану Станіславівну із міста Очаків Миколаївської області.

А за інформацією з Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, людина із аналогічним ім’ям, прізвищем та по-батькові з Очакова була раніше ФОП-ом. Проте за контактним номером телефону, який вказаний у реєстрі, відповіла літня жінка з Одеської області, яка, за її словами, нічого не знає про вантажівки та демонтаж плит у Кропивницькому.

На жаль, більше жодних зачіпок, які б вказали на власників вантажівок чи іншої техніки, ми знайти не змогли.

А тим часом, місцеві мешканці повідомляють, що злітно-посадкову смугу продовжили розбирати і в наступні дні. Наша редакція з’ясує, чому поліція не змогла припинити крадіжку.

1 червня у поліції повідомили, що особи, які розбирають злітно-посадкову смугу у Кропивницькому, надали  документи, які засвідчують їхнє право власності на плити.


Автор: Дмитро Васильєв


У матеріалі використані фото з телеграм-каналу "Безпечне місто"

Читайте також: Майже три роки обіцянок: чому в Кропивницькому досі не можуть показати рух маршруток онлайн

Читайте також: В Україні запустили Telegram-бот, який знає все про коронавірус


Головне сьогодні