Правоохоронці затримали зловмисника, який вбив 73-річного власника будинку, а коли той знепритомнів, познущався над його хворою 25-річною дочкою.

Про це Точці доступу повідомили в СЗГ УМВС в області.

Історія, яка в буквальному сенсі зламала життя відразу трьом людям, сталася наприкінці минулого тижня. Житель одного з районів приїхав до рідного села у відпустку. Аби весело провести вільний час, зловмисник разом з друзями вирушив до сусіднього населеного пункту. Вже на ранок хлопці повернулися додому та залишили товариша поряд з його садибою, розраховуючи на те, що нетверезий чоловік попрямує додому відпочивати.

Як тільки автомобіль зник за рогом, молодик й справді повернув до двору, щоправда, до сусідського. Незважаючи на вранішню пору, господар будинку – пенсіонер, що проживав разом з хворою родичкою, відчинив двері, почувши знайомий голос.

Ледве переступивши поріг хати, 19-річний сусід відразу заходився бити чоловіка. Жорстока розправа дуже скоро призвела до того, що дідусь втратив свідомість.

За хвилину зловмисник забіг до іншої кімнати, побачив на ліжку хвору дівчину та познущався над нею. Потерпіла через фізичний стан нічого не змогла вдіяти. Її єдиний захисник у цей час знаходився на підлозі в коридорі і ледве дихав.

Після скоєної розправи сусід пішов додому і ліг відпочивати. На ранок зняв з себе брудний одяг та розповів друзям, як міцно спав.

Тим часом потерпіла оговталась від пережитих страхіть і покликала на допомогу брата. Чоловік негайно зателефонував до правоохоронців та лікарів.

Врятувати життя 73-річному пенсіонеру було вже запізно. Отримані тяжкі травми стали для нього смертельними.

Пошуки підозрюваної особи також виявилися завданням не з легких. Потерпіла не змогла назвати ім’я свого кривдника, адже через хворобу погано орієнтувалася у тому, що врешті сталося.

– По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України та частиною 1 статті 152 «Зґвалтування» ККУ, – розповідає начальник Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області Костянтин Ванін.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.


Головне сьогодні