Міський голова Новомиргорода Яків Немировський, який 20 жовтня скоїв смертельне ДТП під Кіровоградом, підпав під амністію.

Про це Немировський повідомив Точці доступу.

Закон України „Про амністію у 2014 році” (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 23, ст.868) був прийнятий 8 квітня 2014 року. Згідно з цим законом, Немировський підпав під амністію як особа, яка скоїла злочин із необережності, вироком суду засуджена до позбавлення волі, менше за 12 років, а на момент скоєння ДТП не була у стані сп’яніння. Засуджений подав клопотання про його амністування, яке суд погодив.

Також за словами Немировського, він приступить до виконання своїх службових обов’язків вже цього тижня.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Яків Немировський, рухаючись на Mitsubishi у бік Новомиргорода, виїхав на зустрічну смугу руху і зіткнувся з „дев’яткою”.

Двоє пасажирів „дев’ятки” отримали серйозні тілесні ушкодження й були доставлені до Кіровоградської обласної лікарні. Там одна з пасажирок від отриманих травм померла.

Мера Новомиргорода взяли під варту на два місяці, однак згодом замінили цей запобіжний захід на домашній арешт. Це рішення потерпілі оскаржували в Апеляційному суді області.


Головне сьогодні