Двох голів райдержадміністрації призначено у Новомиргородському районі.

Про це йтиметься у третьому номері обласного тижневика Точка доступу, який побачить світ у п’ятницю, 30 травня.

5 травня в. о. Президента Олександр Турчинов розпорядженням 823/2014-рп звільнив із посади голови Новомиргородської райдержадміністрації Сергія Шевченка. Проте процедура звільнення до логічного завершення не дійшла, зокрема й тому, що Сергій Анатолійович пішов на лікарняний, де й перебуває дотепер.

А 24 травня розпорядженням №911/2014-рп на цю вже ніби вільну посаду Турчинов призначив Олександра Сенченка — депутата Новомиргородської районної ради, голову районної організації партії «Батьківщина».

— На голів райдержадміністрацій не розповсюджуються загальні правила юриспруденції, — пояснив Точці доступу Сергій Шевченко. — Наприклад, голови райдержадміністрацій зобов’язані подати заяву на звільнення з приходом нового Президента. Є чітко виписана процедура звільнення голів РДА. Варіант перший — голова райдержадміністрації подає заяву про звільнення за власним бажанням. Другий варіант — звільнення через корупцію або зловживання владою (і треба мати в такому випадку протоколи відповідних органів, що це б підтверджували). У такому випадку у розпорядженні про звільнення вказується підстава. І третій варіант, завдяки якому крісло голови РДА звільняється, є смерть, зрозуміло, це не наш випадок.

Олександр Сенченко з приводу свого призначення зазначив, що обов’язки голови райдержадміністрації він не виконує, оскільки його попередник не склав повноваження, не було офіційного призначення, й паперів із мокрою печаткою щодо призначення нового голови райдержадміністрації теж не було.


Головне сьогодні