Президенти України і Росії Петро Порошенко та Володимир Путін провели телефонну розмову, під час якої обговорили можливе припинення вогню в зоні бойових дій у східних регіонах України.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Глави держав обговорили ряд першочергових заходів, які необхідно здійснити для сталого припинення вогню, а також максимально ефективні шляхи його моніторингу.

Президент України Петро Порошенко закликав Володимира Путіна сприяти у звільненні всіх затриманих журналістів та активістів.

Прес-служба російського президента повідомляє, що «Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку з загибеллю представників російських ЗМІ і запевнив президента Росії в тому, що за його вказівкою буде проведено відповідне розслідування, а також вжито необхідних заходів щодо забезпечення безпеки журналістів».

Нагадаємо, 13 квітня 2014 року в. о. президента України Олександр Турчинов заявив, що для того, щоб зупинити розгул тероризму, організованого російськими спецслужбами у східних регіонах України, Рада нацбезпеки та оборони розпочинає широкомасштабну антитерористичну операцію з залученням Збройних Сил України.

АТО у східних регіонах країни триває й досі. Участь в операції також беруть і військовослужбовці з Кіровоградщини.


Головне сьогодні