Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук, обстріл позицій українських військ і цивільних об`єктів протягом минулої доби найактивніше вівся на Дебальцевському і Маріупольському напрямках (стрілецька зброя, танки, міномети, стволова артилерія, РСЗВ). 

Вогонь відкривався бойовиками, російськими найманцями і військовослужбовцями РФ і на інших ділянках (в основному – з 82- і 120-міліметрових мінометів).

Також зафіксовано кілька спроб наступу з боку російсько-терористичних військ.

Українські війська відкривають вогонь виключно у відповідь, причому в першій половині вчорашнього дня, 16 лютого, вогонь ними відкривався виключно із стрілецької зброї (артилерія стала застосовуватися українською стороною лише з другої половини дня).

У районі на схід від Горлівки фактично закінчилося зосередження батальйонної тактичної групи російсько-терористичних військ, укомплектованої військовослужбовцями двох бригад збройних сил РФ (постійне місце дислокації – Південний військовий округ РФ). У складі даної БТГ - до 350 осіб, 15 танків (2 з них не боєготові, потребують ремонту), близько 35 ББМ, кілька (не менше 6) зенітних установок ЗУ-23-2, близько 20 спеціальних автомашин. Підтримку даної БТГ здійснює артилерійський підрозділ (6 САУ 2С3 «Акація», одна не боєготова).

У районі Вуглегірська розгорнуто ще одну тактичну групу, укомплектовану місцевими бойовиками (в основному зі складу бандформування «Схід» і колишнього формування так званого «Народного ополчення Донбасу» у Горлівці Ігоря Безлера). Усього у складі групи – до 150 осіб, 6 танків, до 10 ББМ, два броньовані тягачі БТС-4, 6 армійських вантажівок, 3 джипи і 3 автобуси. Група під час маршу з Горлівки втратила один БТР-80 і один МТ-ЛБ через технічні несправності.

У район Вергулівки перекинуто тактичну групу роти російсько-терористичних військ, укомплектовану російськими найманцями (неслов`янській зовнішності). Група носить яскраво виражений ударний характер (як мінімум, 15 танків, до 10 критих армійських вантажівок, шість 120-міліметрових мінометів, 2 БМП-2 і одна командно-штабна машина на базі БТР-80).

Формування російсько-терористичних військ завдають вогняних ударів по позиціях українських військ в районі Дебальцевого з реактивної і стволової артилерії одразу з кількох напрямків: зафіксовано позиції стволової артилерії на північний захід від Алчевська, з РСЗВ вогонь ведеться з району Стаханова, також вогонь ведеться з позицій на північ від Шахтарська і на північний схід від Макіївки, епізодично підключаються РСЗВ зі східних околиць Горлівки. Протягом останніх трьох днів артилерійський вогонь супротивника став більш впорядкованим і систематичним, відчувається наявність розгорнутого у даному районі спеціалізованого пункту управління артилерії.

Одночасно зафіксовано висунення артилерійської групи російсько-терористичних військ у район Первомайська. У складі артгрупи - 2 батареї (одна батарея 122-міліметрових гаубиць Д-30 на буксирі, друга,- САУ 2С1 «Гвоздика»).

Через Луганськ на його східну околицю пройшла колона бронетехніки і буксируваної артилерії супротивника, яка прибула з північного напрямку. У складі колони - близько 25 одиниць техніки і 220-250 чол. особового складу.

УНІАН


Головне сьогодні