Кіровоград цьогоріч знову залишився без офіційних пляжів. Держсанепідслужба не дозволила купання в Інгулі та Сугоклеї, бо вода в річках не відповідає санітарним нормам за бактеріологічними та паразитологічними показниками.

Про це йдеться на сайті Управліня Держсанепідслужби в Кіровоградській області.

Всього ж працювати офіційно дозволили 13 пляжів області проти 6, як було минулого року.

Найбільше місць відпочинку біля води, яким дозволено роботу, в Петрівському районі – 7. Це пляжі баз відпочинку «Сонечко», «Залив», «Будівельник», «Сосновий бір», «Чайка», «Нептун», «Голуба даль». Їхнім власником є державне підприємство СхідГЗК.

По 2 пляжі готові до прийому відпочивальників в Олександрії, Онуфріївському та Маловисківському районах.

В Олександрії дозволили купатися на р. Інгулець. Це пляжі «Перемозький» (власник – Олександрійська громадська організація культурного відпочинку та рибальства «Розвага») та мiський (КП «Благоустрiй» Олександрійської мiської ради).

В Онуфріївському районі купатися можна на річці Дніпро на пляжі будинків відпочинку «Ентузіаст-1» та «Ентузіаст-2» у с. Куцеволівка.

У Маловисківському районі дозволили роботу пляжам оздоровчого комплексу «Лісова пісня» (власник - ПрАТ «Кіровоградтурист») у с.Оникієве та біля будинку відпочинку «Синюха» (Смолінська шахта ДП «Схід ГЗК») у с. Скалева.

При погодженні роботи пляжів держсанепідслужба області провела лабораторний контроль води і ґрунту. Всі відібрані проби відповідали вимогам санітарних норм.


Головне сьогодні