Едуард Ставицький, який займав в уряді Миколи Азарова пост міністра енергетики та вугільної промисловості, отримав громадянство Ізраїлю і знаходиться на території цієї країни.

Про це ZN.UA повідомило джерело в ізраїльських дипломатичних колах.

За даними джерела, отримання Ставицьким першої ступені ізраїльського громадянства стало можливим за рахунок його коріння — одна з бабусь була єврейкою.

Ставицького прийнято вважати бізнес-партнером сім'ї екс-президента Віктора Януковича. У бутність міністром Едуард Ставицький регулярно супроводжував президента в поїздках на Афон, неодноразово ночував у монастирях і навіть носив оберіг, подарований афонськими старцями.

Як відомо, в Україні екс-глава Міненерго оголошений в розшук.

Ставицький проходить по кримінальній справі щодо осіб з числа вищого керівництва держави за статтями «Привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах», а також «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом».

21 березня слідчі Генпрокуратури вилучили в квартирі Ставицького близько 50 кг золота і 5 млн доларів.

У 1994 — 2002 роках Едуард Ставицький працював менеджером ЗАТ «Науково-виробниче об'єднання "Екологічне паливо України"» (Олександрія, Кіровоградська область), у 2002 — 2006 роках був головою правління.

З 2002 року — почесний президент олександрійського ТОВ «Дитячо-юнацький футбольний клуб "Кристал-аметист"».


Головне сьогодні