Бойовики дещо зменшили кількість обстрілів позицій українських військових в зоні АТО минулою ночі, зазначають у прес-центрі АТО.

"Упродовж ночі з 16 на 17 лютого в зоні проведення антитерористичної операції спостерігалося незначне зменшення кількості обстрілів позицій українських військ. Водночас терористи зосередилися на дебальцівському напрямку", - заявив спікер АТО Анатолій Стельмах на брифінгу у вівторок.

За його даними, впродовж ночі супротивник 15 разів вів вогонь по українських позиціях.

Загалом за добу бойовики 21 раз обстріляли сили АТО з "Градів", п’ять разів - з артилерії, 19 - з мінометів і гранатометів.

Під вогонь артилерії і мінометів потрапили Попасна, Санжарівка, Чорнухине. Тричі супротивник завдавав ударів з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" по Дебальцевому.

На донецькому напрямку бойовики вели мінометний вогонь по Опитному і поблизу Донецького аеропорту. На маріупольському напрямку члени НЗФ обстріляли Широкине.

"Кількість обстрілів і їх територія свідчать, що ворог усіма силами намагається захопити місто Дебальцеве. Проте за добу сили АТО не втратили жодної позиції. Українські воїни хочуть миру, але своєї землі не віддадуть", - підкреслив А.Стельмах.

Інтерфакс-Україна


Головне сьогодні