З`явилась інформація про те, що Побузький феронікелевий комбінат захопили невідомі зі зброєю та заблокували роботу підприємства.

Коментарів ситуації наразі немає.

Як передбачає Точка доступу, вочевидь, конфлікт пов'язаний з ситуацією, що склалася в порту Іллічівська. Тут якраз зараз вантажать феронікель та нікелеву руду - начебто для відправки до Росії. Цей вантаж було арештовано раніше, навколо нього йде юридична тяганина.

Як повідомила прес-служба порту з посиланням на лист відділу Державної виконавчої служби (ДВС) Іллічівського міськуправління юстиції в Одеській області від 3 червня 2015 року, Королівський районний суд Житомира 17 квітня виніс ухвалу про накладення арешту на 72 тис. тонн нікелевої руди і 7 тис . тонн феронікелю ТОВ "Боурінг Трейдинг" на складах ІМТП. Вказане ТОВ контролює ПФК.

Як повідомляла раніше агенція "Інтерфакс-Україна", згодом, 4 червня, на адресу порту надійшов лист експедитора вантажу - українсько-американського спільного підприємства "Трейс", в якому повідомлялося, що вищезгадане визначення райсуду про арешт вантажу скасовано визначенням того ж суду від 19 травня; при цьому експедитор надав копію рішення.

8 червня порт отримав копію адресованого начальнику одеської митниці листа заступника начальника слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області з вимогою призупинити митне оформлення вантажу, який за номенклатурою та обсягом збігається з вищевказаним (72 тис. тонн нікелевої руди і 7 тис. тонн феронікелю).

Разом з тим 9 червня порт отримав постанову держвиконавця від 8 червня про відкладення проведення виконавчих дій у зв'язку зі зверненням до Корольовського райсуду Житомира і Апеляційного суд Житомирської області за роз'ясненням, чи підлягає виконанню ухвалу суду про арешт зазначеного вантажу.

Офіційно володіють цим українським підприємством кілька юросіб, зареєстрованих в офшорах - компанії Virunga International Limited, Delphi Trading Limited, Romtrade Limited, Dagakaz Developments Limited і Lakemill Trading and Investments Limited (яка володіє пакетами акцій Новосибірського металургійного заводу та Нижнетагильского металургійного комбінату, керовані російським «Євразхолдинг »). За даними російської преси, через цю компанію "Євразхолдинг" афілійований зі структурами підприємця Михайла Чорного - основного акціонера «Сибірського алюмінію» і постійного жителі Ізраїлю.

З іншого боку Побузький феронікелевий пов'язують з Олександром Бронштейном, який контролює британську Aimet, що володіє Волгоградським і Волховським алюмінієвими заводами.


Головне сьогодні