Ополченці і влада Києва підтвердили, що відведення важких озброєнь почнеться сьогодні, 22 лютого.

Напередодні в спільному центрі з контролю за режимом припинення вогню був підписаний план проведення операції.

Про це Інтерфаксу повідомив заступник командуючого корпусом Міноборони ДНР Едуард Басурін.

«Сьогодні вночі план [щодо відведення важких озброєнь] був підписаний. Сьогоднішній день визначений як день "Д". Тобто, починаючи з сьогоднішнього дня, дається два тижні на відведення важких озброєнь », - сказав він.

Раніше про початок відводу важких озброєнь від лінії зіткнення на території південного сходу України заявив Київ. Керівник української групи військових у спільному центрі з контролю і координації (СЦКК) режиму припинення вогню Петро Канонік сказав, що відведення повинен початися в неділю, 22 лютого. «Буквально годину тому [суботу, 21 Лютий] представник Росії в спільному центрі Олександр Ленцов підписав у [Олександра, голови ДНР] Захарченко, а перед цим з [Ігорем, головою ЛНР] теслярських документи щодо відведення важких озброєнь», - повідомив Канонік «Української правді ». «Час« Ч »настає з завтрашнього дня, 22 лютого», - додав він.

Про підписання плану відведення важких озброєнь главами самопроголошених Донецькій і Луганській народних республік Олександром Захарченко та Ігорем теслярських повідомило Донецьке агентство новин. Про це агентству повідомив представник Спільного центру з контролю і координації припинення вогню представник Росії генерал-лейтенант Олександр Ленцов.

У п'ятницю, 20 лютого, стало відомо про підписання плану відведення важких озброєнь між Києвом і ЛНР. «Ці заходи узгоджені напередодні з керівниками Донецької та Луганської республік. Сьогодні їх уже підписав глава ЛНР Ігор Плотницкий, а також представник ВСУ в СЦКК генерал-майор Размазнін», - заявив Ленцов. «Ці заходи узгоджені напередодні з керівниками Донецької та Луганської республік. Сьогодні їх уже підписав глава ЛНР Ігор Плотницкий, а також представник ВСУ в СЦКК генерал-майор Размазнін», - сказав він. Відведення важких озброєнь передбачений угодами, які були укладені в Мінську 12 лютого.

Домовленості передбачали, що 15 лютого боку припинять вогонь. Після цього має початися відведення важких озброєнь. При цьому, українські важкі озброєння повинні бути відведені від фактичної лінії зіткнення, а озброєння ополченців - від зафіксованої на переговорах 19 вересня.

РБК


Головне сьогодні