Бойовики не дотримуються перемир’я, за добу 112 разів обстріляли позиції сил АТО.

Про це повідомив прес-офіцер штабу АТО Анатолій Стельмах сьогодні на брифінгу в Києві.

-Аналізуючи першу добу після початку перемир’я, можна стверджувати – незаконні збройні формування не дотримуються підписаних угод, - зазначив Анатолій Стельмах.

Загалом, за добу, з початку запровадження режиму "тиша", противник 112 разів завдавав вогневих ударів по силах антитерористичної операції. Наші військові вогонь відкривали лише у відповідь.

Зокрема, противник 31 раз застосовував реактивні системи залпового вогню, 4 рази - танки, 56 - артилерію та міномети.

-Кількість обстрілів наших позицій на Дебальцівському напрямку, в порівнянні з іншими днями, навіть збільшилась. За минулу добу 88 разів терористи завдавали ударів по Дебальцевому та навколишніх селищах, використовуючи практично усі види зброї, - підкреслив прес-офіцер.

Також, за його словами, найбільше від обстрілів ворога постраждали Дебальцеве, по якому злочинці 19 разів били з "Градів", Чорнухіно – яке тричі штурмували бандформування і 4 рази обстріляли з "Градів". По селищах Попасна, Санжарівка, Золоте, Камянка незаконні збройні формування активно вели вогонь з "Градів" і артилерії.

-За оперативними даними, терористи від своїх кураторів отримали наказ за будь-яку ціну взяти Дебальцеве та спровокувати наших військових. Для цього ще вчора злочинці планували обстріляти місто Донецьк, - наголосив Стельмах.

Водночас інтенсивність обстрілів позицій сил АТО дещо зменшилась на Луганському і Донецькому напрямках. Противник, в основному, вів обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів. Постраждали від мінометного вогню Тошківка, Опитне, Новотошківське.

На Маріупольському напрямку двічі з танків злочинці вели вогонь по селищу Широкіно.

Крім того, вздовж лінії бойового зіткнення на дебальцівському і донецькому напрямках спостерігалась активність безпілотних літальних апаратів противника.

За матеріалами "УНІАН"


Головне сьогодні