Заслужений артист України Олег Драч проведе майстер-клас із методу креативної імпровізації в Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Кропивницького 25 вересня о 16.00.

Про це повідомив головний режисер театру Євген Курман, передає кореспондент Точки доступу.

- Зустріч із майстром відбудеться на малій сцені театру, яку нещодавно відкрили, - сказав Курман. - Це буде вистава-лекція з молодими акторами студентського театру «Резонанс» імені Валерія Дейнекіна. Попередню домовленість ми вже маємо з керівником колективу Іриною Дейнекіною. Для Кіровограда це буде екслюзивна подія — на нашій сцені фактично народиться ескіз нової вистави Олега Драча.

Нагадаємо, Олег Драч — український актор, режисер, письменник, педагог, один із фундаторів Львівського театру імені Леся Курбаса. Працював у театрах of-of-Broadway La Mama та Payers Forum (Нью-Йорк, США). Активно знімається у вітчизняному кіно (понад 30 ролей), а також у кінопроектах Польщі, Росії, Єгипту, Курдистану та США.

Автор документального фільму «Коляда для Параски» (2005).

Художній керівник і викладач акторської майстерності на акторському курсі Школи-студії ім. О.Довженка (2002). Викладає акторську майстерність у Національному університеті театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого на ІІ кафедрі акторського мистецтва та режисури драми.

Працюючи начальником відділу культурології у НЦТМ ім. Леся Курбаса, досліджує природу творчих процесів Людини. Розробив оригінальну освітню методу, спрямовану на пробудження творчого потенціалу актора, режисера, драматурга, - Метод Креативної Структурованої Імпровізації.

Проводить майстер-класи «ТЕРИТОРІЯ ТВОРЕННЯ» в університетах, акторських школах, театрах, театральних центрах України. Керівник «Студії А.К.Т.».

Режисер вистав «Жінки» (2005), «Дочасність» (2007), «Апперцепція дочасності» (2010-2011).


Головне сьогодні