Письменник та кіносценарист Олександр Жовна, який живе у Новомиргороді, зняв новий фільм.

Про це він повідомив у інтерв’ю кореспонденту Точки доступу в Новомиргороді.

Фільм називається «Мої милі українці» і «пов’язаний із нашим відомим земляком, філософом, інженером, славним українським характерником, легендарним Степаном Кожум’якіним, або Кожум’якою, або просто дідом Степаном».

— Майже весь фільм пронизаний містичними моментами. І справа не тільки в тому, що самі події починаються на кладовищі, але й у тому, скільки містичних збігів  було під час нашої роботи над картиною, — розповів також Олександр Жовна. — У фільмі використані оригінальні листи Степана Кожум’яки. Але одного листа мені дуже бракувало. Тоді Дід Степан приснився й сказав: «Чого ти мучишся? Ти ж письменник, візьми й напиши!» Зараз мені цікаво, чи відчує глядач, який саме лист із усіх, процитованих у фільмі, був написаний не дідом. Також стояв вибір між двома композиторами — В’ячеславом Вакарчуком і Олегом Кивою. Я обрав другого.  Коли ж зібралися звернутися до нього, виявилось, що його вже нема серед живих. І все ж я не відмовився від свого вибору. У фільмі звучить музика саме цього композитора…

Прем’єра фільму запланована у Новомиргороді на 22 серпня.

Олександр Жовна — автор книг «Партитура на могильному камені», «Вдовушка», «Експеримент», «Маленьке життя». Його твори видано в Токіо та Нью-Йорку.

За оповіданнями Олександра Жовни «Партитура на могильному камені», S. H. Second hand, «Експеримент» знято фільми «Партитура на могильному камені» (1995), Second hand (обидва — режисер Ярослав Лупій), «Ніч світла» (режисер — Роман Балаян).

2008 року Олександр Жовна дебютував як режисер, екранізувавши свою драму «Маленьке життя». Стрічка взяла участь у кінофестивалях «Покров» та «Молодість», а 20 листопада 2008 року відбулася її благодійна презентація в Будинку кіно Києва в рамках соціального проекту «Народний кінозал» Групи компаній «Фокстрот».


Головне сьогодні