Активісти пікетували приміщення Кіровоградської обласної прокуратури, перекрили виходи з будівлі сьогодні, 1 грудня.

Перед цим сталася бійка. Кілька десятків активістів прорвалися всередину прокуратури, але далі фойє їм пройти не вдалося. Постраждав один із учасників пікету, якого, за свідченнями очевидців, штовхнув правоохоронець.

Усередину прокуратури через міліцейський кордон пропустили журналістів. Тих, хто не встиг зайти, не пустили міліціонери та учасники мітингу.

Активісти поставили поруч із раніше встановленим наметом колонки, з яких лунає гучна музика, що раз-по-зраз переривається вигуками: «Ми не підемо звідси, поки в. о. прокурора області та прокурор Кіровограда не напишуть заяви на звільнення».

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко на сьогоднішній апаратній нараді в ОДА висловив свою думку з приводу подій під обласною прокуратурою:

— Хотів би звернутися до представників фінансових груп, до деяких кандидатів у депутати, які не стали народними депутатами і намагаються сьогодні приватизувати Майдан, приватизувати революцію Гідності для того, щоб за допомогою цього інструменту тиснути на ті чи інші органи влади, щоб лобіювати власні інтереси. Я вважаю, що це безперспективно. І наголошую, що всі органи влади у нас як у демократичній державі формуються виключно через вибори. Іншої перспективи немає…

Він наголосив, що влада — відкрита для спілкування, тому варто проходити у двері, а не ламати їх:

— Треба йти не на Майдан, а до людей, говорити їм про свої програми, доповідати, що вже зробили і що плануєте робити, і таким чином виборювати можливість бути обраними… Кіровоград останнім часом став місцем топ-новин. Те що відбувалося минулого тижня біля обласної прокуратури, я так розумію, з одного боку це — воля людей, з іншого — воля дуже невеликої групи людей, і на перший погляд дуже важко зрозуміти, кого вони там представляють, і дуже важко зрозуміти, в чому полягає демократія, якщо блокувати роботу прокуратури. Я думаю, в прокуратурі є відповідні фахівці, які знайдуть можливість зустрітися з людьми, котрі прийшли з особливою думкою для того, щоб знайти порозуміння і пояснити, хто правий і хто неправий. До того ж у нас зараз є ключі від усіх дверей, всі владні кабінети відкриті для громадськості, і, щоб потрапити до когось із керівників й обговорити питання, які турбують, зовсім не обов’язково ці двері ламати і захоплювати приміщення. Єдиний варіант, на мій погляд, — діалог. Диспут, а не створення інформаційних приводів для засобів масової інформації…

Нагадаємо, керівник кіровоградської «Самооборони» Микола Джоган повідомляв, що протест під стінами обласної прокуратури триватиме, однак матиме мирний характер.

За матеріалами «Новин Кіровоградщини».

Фото Олександра Козловського, Точка доступу.


Головне сьогодні