У Кропивницькому розпочався аварійний ямковий ремонт доріг. На його виконання виділили 6 мільйонів 200 тисяч, розповів Точці доступу начальник гoлoвнoгo упpавління житлoвo-кoмунальнoгo гoспoдаpства міськoї pади Віктор Кухаренко.

Віктор Кухаренко

Віктор Кухаренко

За його словами, у цю суму входить оплата праці робітників та матеріали: 1000 тонн асфальтобетону, 80 тонн бітумної емульсії та 400 тонн щебеню.

Працівники роблять ямковий ремонт

Ремонт ям на дорогах міста "гарячим" асфальтобетоном розпочали сьогодні, 25 квітня, на вулицях Любомира Гузара (кол. Комарова) та Яновського.

В холодну пору року роботи виконували "холодним" асфальтобетоном. Тепер температурний режим та погодні умови дають можливість працювати, – сказав Віктор Кухаренко.

Ямковий ремонт на вулиці Комарова

Ремонтують працівники комунального підприємства "Універсал 2005". Таким чином хочуть зекономити гроші, не звертаючись до послуг приватних підрядних організацій, сказав начальник управління.

Фінансування в цьому році на 1,5% більше, ніж у попередньому році. Але якщо ви слідкуєте за цінами, то все дорожчає. Вартість пально-мастильних матеріалів, бітуму, щебеню та іншого – зросли.

Працівник "Універсал 2005"

Ремонтуватимуть ями в Кропивницькому до осені, поки температурний режим триматиметься до +5°С та буде сприятлива погода. Загальна площа робіт – 14 тисяч квадратних метрів.

Гарантійний термін такого ремонту – не менше одного року. Технологію ми витримуємо, але саме дорожнє полотно вже відпрацювало свій ресурс. І ями можуть виникнути поряд із "латкою". Асфальт зокрема псують вантажівки, які їздять попри заборонні знаки, – розповів Віктор Кухаренко.

Працівники роблять ямковий ремонт на Комарова

Окрім комунального підприємства "Універсал 2005", дороги ремонтують працівники "Теплоенергетика". Вони працюють на тих ділянках, де раніше усували пориви. З першого травня до них має долучитися міський водоканал. На яких дорогах і коли вони працюватимуть, Точка доступу писала тут.

Ямковий ремонт

У роботу підприємств внесла корективи повномасштабна війна, сказав начальник управління ЖКГ. Багато хто з працівників нині служить у Силах оборони України.

Працівник робить ямковий ремонт

Якщо подивитися на склад робітників, це люди віком 50+. Молодь – захищає Україну. Ми запрошуємо тих, хто давно працював, щоб не було кадрового голоду, – зазначив пан Віктор.

Працівники відпочивають

Дорога після ямкового ремонту


Фото: Точка доступу

Читайте також: Кpопивничан запpошують долучитися до волонтеpської толоки


Головне сьогодні