У Ленінському районному суді Кропивницького обрали запобіжний захід підозрюваному у держзраді уродженцю Кіровоградщини Сергію К. 1986 року народження. За версією сторони обвинувачення, він працював зі спецслужбами РФ, передає Точка доступу.

До суду чоловіка доставили під конвоєм.

Клопотання про обрання запобiжного заходу розглядали в закритому судовому засiданнi. На цьому наполіг його адвокат вiд центру безоплатної правової допомоги, посилаючись на питання безпеки підозрюваного та інших учасників процесу.

Адвокат

Сам Сергій К. спочатку обурювався щодо присутності ЗМІ, а потім навіть дозволив не замилювати своє лице на фото та відео.

Сергій К. – громадянин України, неодружений, дітей не має, раніше не судимий, зареєстрований в одному з сіл Олександрівського району. З його слів, до затримання увечері 4 липня працював завгоспом на заводі в Кропивницькому.

Підозрюваний у держзраді

За інформацією прокурора, чоловіка затримали безпосередньо на місці вчинення злочину. За завданням спецслужб РФ, він працевлаштувався на одне з підприємств Кіровоградщини, де шпигував щодо його господарської діяльності. Так, сфотографував інформацію з обмеженим доступом і переслав у Телеграмі ворогам. Особу, з якою він спілкувався, нині ідентифікують.

Чоловiковi повiдомили про пiдозру у вчиненнi злочину, передбаченого частиною 2 статтi 111 Кримiнального Кодексу України (державна зрада, тобто дiяння, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенiтетовi, територiальнiй цiлiсностi та недоторканостi, обороноздатностi, державнiй, економiчнiй та iнформацiйнiй безпецi України, а саме наданнi iноземнiй державi, iноземнiй органiзацiї або їх представникам допомоги в проведеннi пiдривної дiяльностi проти України, вчиненому в умовах воєнного стану).

Суд

Дослiдивши всi матерiали, доданi органом полiцiї, суд застосував щодо пiдозрюваного запобiжний захiд у виглядi тримання пiд вартою строком на 60 днiв без права внесення застави.

Сторона захисту планує оскаржувати це рішення в апеляції. За словами адвоката, підозрюваний свою провину не визнає.

Читайте також: У Кропивницькому взяли під варту лікаря, підозрюваного в хабарництві за ухилення від мобілізації


Головне сьогодні