На демонстрацію в обласному центрі вийшли кілька тисяч кіровоградців.

Святкова колона на чолі зі студентами Державної льотної академії та муніципальним оркестром рушила від площі Героїв Майдану (колишня Кірова) до площі Богдана Хмельницького. Комуністи — здебільшого люди похилого віку з червоними стягами — співали дорогою пісень своєї молодості й несли транспаранти з традиційними закликами до єдності пролетарів усіх країн та вимогами припинити зростання тарифів і цін. Решта демонстрантів обмежилася жовто-блакитними прапорами та різнокольоровими кульками.

Хоровий спів про «Любимую Москву» час від часу переривався вигуками «Слава Україні!» — «Героям Слава!» Найчастіше першу частину гасла викрикували діти, а дорослі їм відповідали.

На площі Богдана Хмельницького натовп помітно порідшав. Майже всі ті, хто не надто переймається ідеалами Ілліча, розійшлися у своїх справах. Лишилися комуністи, які провели тут свій мітинг: агітували за «єдиного достойного кандидата на посаду Президента — Петра Симоненка» і традиційно кляли націоналістів, колишню й чинну владу й «акул капіталізму».

На заході стався невеликий, але неприємний інцидент. Коли перший секретар обкому компартії Вікторія Дем’янчук почала говорити про формування в Україні сучасних загонів «СС-Галичина», літній чоловік не витримав: «Брехня! Скільки можна брехати?!» За це отримав по обличчю від сусіди-мітингувальника. До місця сутички зразу ж підскочив ще один комуніст і відтіснив незгодного з «лінією партії» подалі. Міліціонер, який знаходився неподалік, не дав розгорітися конфлікту, і пристрасті швидко вляглися.

Виступи тривали близько години, після чого учасники мітингу прийняли резолюцію: не допустити підвищення цін і тарифів, засудити «захоплення влади в Україні Сполученими Штатами Америки» тощо.


Головне сьогодні