У Кропивницькому звільнення Херсона від окупантів відзначили автопробігом. До заходу долучилися кілька сотень жителів Херсонщини, які знайшли прихисток в обласному центрі. Також їх підтримали місцеві жителі. Про емоції, що їх переповнюють у зв’язку із успіхами української армії, люди розповіли журналістам Точки доступу.

Колону з автомобілів активісти сформували біля найбільшого торгового центру в місті. Загалом було близько сотні автівок, у салоні кожної – по троє-четверо людей. Потім проїхали вулицями Кропивницького.

Учасники акції прикрасили свої автомобілі державними прапорами та написами "Херсон – це Україна", "дякуємо ЗСУ" тощо.

Зупинилися на площі Героїв Майдану, де вшанували пам'ять загиблих українців, співали українські пісні, спілкувалися, вітали одне одного.

Це абсолютне щастя – Херсон вдома. Ми радіємо за нього, дуже вдячні всім військовим нашим, низький уклін їм, цілуємо їм руки. Дуже переживаємо за тих, хто зараз у Херсоні, їм дуже було складно ці майже дев’ять місяців, але Херсон повернувся додому і тепер все буде добре, все буде якнайкраще –каже переселенка з Херсона Тетяна.

Дуже тривожно все це переживалося. Був, навіть, розпач, і вже були думки, що, може, й не повернемося. Батьки залишилися там і до останнього, звичайно, дуже переживали за них, але вже все добре. Мама каже, що готові бути без газу, без світла, аби тільки під нашим мирним небом, під прапором України, додає переселенка з с. Музиківка Херсонської області Лілія.

Спочатку, почувши ці новини, дуже плакали, від радощів плакали. Ну, а повернемося додому, як наші хлопці дозволять, як тато наш дозволить, бо він там, він охороняє, захищає. Тому, як скажуть можна – ми одразу хочемо додому. Тут добре, тут гарно, тут тихо, але дуже хочеться в рідне місто, – говорить переселенка з Херсона Наталія.

Це наче маленька перемога для нас для всіх, а особливо – для жителів Херсона. Це тільки ті, що пережили все це, можуть це відчути і зрозуміти,– радіє переселенка з с. Музиківка Херсонської області Олена.

Автопробігом жителі Херсонщини відзначили звільнення Херсона, а також підтримали тих людей, які досі залишаються в окупації. Крім того, подякували кропивничанам, які їх прихистили. Але найбільше люди вдячні нашим військовим, завдяки яким Херсон нині вільний від російських загарбників.

Сьогодні ми дякуємо Богові, прославляємо його, що руками Сил оборони України ми маємо звільнення правобережжя Херсонщини і самого, власне, Херсона. Ми вирішили порадіти наступним чином: вранці відслужили богослужіння, як це належить сучасним українцям, вільним людям, а потім зібралися разом, аби проїхати містом. Цією акцією ми хотіли показати, що радіємо і дякуємо ЗСУ, а також усім, хто допомагав тут нам. Ми вже всі хочемо їхати назад, вже багато підготували для Херсона благодійної допомоги, тож скоро будемо працювати там, а поки радіємо тут, – прокоментував священник, організатор акції Сергій Чудинович.



Головне сьогодні