126 днів провів у полоні уродженець Кіровоградщини Олександр Музинський. Родом чоловік із Долинської. Колишній будівельник пішов на фронт добровольцем, а згодом долучився до "Азову". На батьківщину повернувся в рамках обміну 21 вересня. Своїми емоціями після звільнення захисника, з журналістами Точки доступу поділилися його родичі. 


Я хочу дідусеві сердечко намалювати. Я скучила. 

Шестирічна Мілана малює листівку для дідуся. У їхніх із братом спогадах той добрий і з білою бородою. Ми застали дітей удома разом із їхньою мамою. Батько саме був на роботі. Старший син Музинського вже давно виїхав з Кіровоградщини. Сам військовий із дружиною нині також проживають в іншій області. 

Це дідусь, — показує Мілана фото дідуся у телефоні.

Він дуже хороший, я ним пишаюсь, — розповідає 12-річний онук Андрій. — Він завжди, коли приїжджав до нас, то обнімав дуже сильно. Я дуже переживав, як йому ведеться у полоні, я не знаю, що в нього там трапилося, що там відбувалося і як він там, яке в нього здоров’я.

59-річний Олександр Музинський воює на фронтах російсько-української війни з 14-го року. Рішення стати на захист країни прийняв сам, з родичами не радився. 

Він з нами не радився, сам добровольцем пішов. Він дуже м’який, добрий, але, водночас, як його син Сашко – мій чоловік – сильний і вольовий. Думаю, він трошки перепочине і знову повернеться на фронт, — каже невістка Лідія.

Музинський воював у складі "Азову", був артилеристом. Захисник провів у полоні 126 днів. Потрапив туди разом із іншими побратимами після евакуації з "Азовсталі".

Останній зв’язок був 18 травня, він моєму чоловікові подзвонив. Саша йому писав, а він йому відповів: "Шурік, буду вдома, поговоримо". І більше після того зв’язку не було, — розповідає невістка.

Жінка показує відео українських військових у полоні, на одному з кадрів — Музинський. Ролик вони побачили випадково і одразу впізнали рідну людину.

 Новина про звільнення чоловіка стала для родичів несподіванкою.

Коли чоловік дізнався про те, що батько в Україні, емоції просто переповнювали, він плакав. Від радості ми всі плакали і чекаємо його додому, хочемо обійняти, поговорити.

Нині Олександр Музинський перебуває у лікарні – далося взнаки довготривале перебування у полоні. В короткій телефонній розмові він зазначив, що лежить під крапельницями, тож довго говорити не може. На питання, як почувається, відповів:

А як я можу почуватися? Добре – я ж вдома!

Нагадаємо, з російського пoлoну вдaлoся звільнити 215 укpaїнських бійців, сepeд яких є кepівники пoлку "Азoв".


Головне сьогодні