У Кропивницькому сьогодні, 19 листопада, відбулася 19-та сесія міської ради сьомого скликання, передає Точка доступу.

Перед початком сесії громадські активісти перед будівлею міськради виступили проти Закону, який дозволяє продаж землі, прийнятого минулого тижня Верховною Радою в першому читанні. Таким чином вони намагалися донести свою позицію до депутатів.

На саме ж засідання зібралися 32 із 43 депутатів.

На початку засідання міський голова повідомив, що у міськраді створили нову депутатську групу, до якої ввійшли депутати колишньої фракції Опозиційного блоку.

Надалі, вже традиційно, розпочали сесію із заслуховування представників громадськості. 

Під час одного з таких виступів сталася сутична між депутатом та активістом, який просив заборонити використання червоно-чорного прапору.

Розглядаючи перелік питань порядку денного, депутати прийняли рішення не розгядати питання про виконання рішення суду. А саме питання про поновлення на посаді заступника міського голови Олександра Грабенка. Пропозицію перенести розгляд питання вніс міський голова Андрій Райкович, оскільки, за його словами, наразі ще немає рішення апеляційного суду міста Дніпра із оскарження цього поновлення. Розгляд справи відбудеться 21 листопада, після чого вже можна буде виносити чи не виносити це питання на розгляд сесії. Зазначимо, на одному з минулих засідань депутати відмовилися погоджувати поновлення Грабенка.

Внісши до порядку денного ще низку питань "із голосу" депутатів, його таки затвердили.

Розглянувши депутатські запити та кілька питань порядку денного, депутатський корпус відправився на обідню перерву.

Повернулися до сесійної зали все ті ж 32 депутати, дійшли таки всі, хто порадував своєю присутністю й на початку засідання.

Серед прийнятих надалі рішень місцеві народні обранці погодили Мемоpaндум пpо гapaнтії теpитоpіaльної гpомaди містa теpитоpіaльній гpомaді селищa Нового. Проте, самі ж селищні депутати й досі не прийняли рішення про приєднання до обласного центру.

Також депутатський корпус погодив рішення про кадрові зміни в міськраді. Зокрема, в одному з управлінь відбудеться реорганізація.

Крім того, народні обранці вирішили направити звернення до Кабміну, в якому проситимуть додаткові кошти в освітню субвенцію. А також місцеві депутати звернуться до Голови ВР та Прем'єр-міністра із проханням збільшити медичну субвенцію на перший квартал 2020 року.

Не зупинилися депутати після розгляду основних питань та таки почали розглядати і земельні питання, яких на цю сесію було винесено близько 90-та і кілька "з голосу" депутатів.

Як відбувалася сьогоднішня сесія у міськраді, детальніше дивіться у фоторепортажі Олександра Козловського: 


Головне сьогодні