Вiдсьогоднi, 19 жовтня, у Новомиргородi через холод у двох корпусах ДНЗ "Калинонька", розташованих у мiкрорайонах Златопiль та Софiївка, дошкiльнят возитимуть у третiй – центральний.

Цю iнформацiю Точцi доступу пiдтвердив мiський голова Новомиргорода Iгор Забажан.

За його словами, у всiх бюджетних установах розiрвали договори, що уклали на початку року, на постачання природного газу. Так сталося через його суттєве здорожчання. Таким чином виникла надзвичайна ситуацiя, пов’язана з вiдсутнiстю постачання природного газу бюджетним установам на осiнньо-зимовий перiод 2021/2022 рокiв.

На територiї громади є кiлька соцiальних об’єктiв, що опалюють виключно природнiм газом. Серед них – два корпуси ДНЗ "Калинонька", що розташованi в мiкрорайонах Златопiль та Софiївка. Розпочати опалювальний сезон в цих корпусах зараз неможливо. Центральний корпус дитячого садка, що в центрi мiста, опалюють альтернативними видами палива. Опалювальний сезон тут розпочали 11 жовтня.

Наразi мiська рада органiзувала пiдвiз дошкiльнят, якi вiдвiдують корпуси №2 та №3 (Златопiль, Софiївка) до корпусу №1 (центр). Пiдвозитимуть до центрального корпусу, який розрахований на 200 дiтей, близько двох десяткiв дошкiльнят.

  • О 08:00 автобус з вихованцями та їх вихователями вiд’їжджає вiд корпусу № 2 (Златопiль).
  • О 08:30 автобус вiд’їжджає вiд корпусу № 3 (Софiївка).

Зворотнiй напрямок

О 16:30 автобус з вихователями та вихованцями вiд’їжджає вiд корпусу № 1 (центр) та пiдвозить дiтей до корпусiв № 2 № 3.

Зараз це єдиний вихiд із ситуацiї, що склалася. Питання початку опалювального перiоду на об’єктах, що використовують природнiй газ, нинi вирiшують на державному рiвнi i аналогiчнi ситуацiї маємо по всiй державi. В свою чергу ми до опалювального сезону пiдготувалися повною мірою, – зазначив Iгор Забажан.

Як уточнив чиновник, проблеми з запуском газових котелень є i в Капiтанiвськiй та Турiянськiй школах, а також у Центрi первинної медико-санiтарної допомоги. Школярi зараз перебувають на осiннiх канiкулах, а медики користуються електрообiгрiвачами.

Читайте також: Кропивницький: міський голова доручив "прогріти" школи до початку навчання

Читайте також: Міська рада визнала ситуацію з теплопостачанням у Кропивницькому надзвичайною

Фото обкладинки: Кременчуцький ТелеграфЪ


Головне сьогодні