У Голованівську на Кіровоградщині благодійники придбали реанімобіль для центральної районної лікарні. Він був необхідний для громади, розповів Точці доступу заступник селищного голови Дмитро Грабовий.

Вартість реанімобіля – 7 тисяч євро. До збору грошей долучилися сім місцевих бізнесів, які передали Благодійному фонду Святої Княгині Ольги по 50 тисяч гривень.

Новий реанімобіль

Представники місцевої влади та лікарі оглядають новий реанімобіль

Транспорт використовуватимуть, щоб за потребою перевозити хворих в інші лікарні. До нього в центральній районній лікарні Голованівська була лише стара радянська машина "таблетка", розповів Дмитро Грабовий. Тож лікарям доводилося домовлятися з Центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, щоб доправити пацієнтів.

Наприклад, якщо є тяжкі хворі, яких треба терміново транспортувати, не завжди можна було це зробити тими автомобілями, що знаходяться на місці. Треба було чекати машину з Кропивницького, заправляти її пацієнту, і тоді відправлялитися в місце ліквання на Кіровоградщині, – розповів заступник.

На новому реанімобілі людей возитимуть безплатно. Його за гроші селищної ради дообладнають усім необхідним.

Там буде стояти ШВЛ, портативний кардіограф та інше, що написали нам лікарі. Приблизно це буде до мільйона гривень, – додав Дмитро Грабовий.

Фото з фейсбук-сторінки Голованівської громади

Читайте також: У Гайворонській громаді з'явився реанімобіль. На які виклики виїжджатимуть медики

 


Головне сьогодні