«Смажених» фактів та документів, які б доводили участь у корупційних схемах голови Кіровоградської ОДА Олександра Петіка, журналісти так і не дочекалися.  

Як передає кореспондент Точки доступу, сьогодні відбулася прес-конференція за участі представників Самооборони та голови обласної організації Товариства українських офіцерів, на якій, згідно з попереднім анонсом, мали бути наведені докази, що Олександр Петік займається в області корупцією. Натомість організатори заходу змінили тему спілкування з журналістами, повідомивши про це лише перед самим початком заходу.

Чому так сталося та й ще без попередження, кожен із учасників пояснив по своєму.

— На сьогодні є більш важливі питання, ніж дрібне шахрайство голови облдержадміністрації, — зазначив представник кіровоградської Самооборони Олег Копил. — Сьогодні тут присутні військові, які приїхали з зони АТО, й вони розкажуть про те, чого нагально бракує солдатам. І їм треба допомогти.

Натомість голова облорганізації Товариства українських офіцерів Ігор Ковтуненко пояснив зміну теми тим, що готовий навести факти лише один на один із Олександром Петіком й у прямому телеефірі. Такої домовленості, за його словами, вдалося досягнути минулої п'ятниці. А сам ефір на каналі «Кіровоград» мав відбутися вчора. Проте через поломку силового кабелю на телецентрі  КОДТРК тимчасово припинив мовлення. Аварійну подію ті, хто прагнув довести корупційність голови ОДА, вважають невипадковою.

— Ви розумієте, що таке керівник та підлеглий? Один попросив, інший — зробив. Я запропонував вчора привезти підстанцію, заряджену дизелем, вона вже була готова, й можна було провести ефір, — зазначив Ігор Ковтуненко.

А от навіщо було вводити в оману журналістів та представників громадськості, анонсуючи прес-конференцію щодо наведення фактів корупції з боку голови ОДА, коли з самого початку їх збиралися оприлюднити лише в прямому телеефірі й в присутності самого Олександра Петіка, ні Ігор Ковтуненко, ні Олег Копил не пояснили.

Лише повідомили, що завтра поїдуть мітингувати під стіни Адміністрації Президента. Щоправда, й туди надавати корупційні факти теж не збираються.

Поки що журналісти, які не дочекалися того, за чим приходили, у якості «пом'якшення»   отримали на руки лише ось такі папірці, схожі на настільну гру, на яких начебто продемонстрована корупційна схема, вибудована навколо голови Кіровоградської ОДА. Так анонсована «бомба» перетворилася на жалюгідну «бімбу» та щонайменше годину втраченого часу.

10


Головне сьогодні