Сьогодні, 8 серпня, у Новомиргороді провели в останню дорогу Андрія Гурічева — розвідника 57 бригади, чемпіона світу з пауерліфтингу 2012 року.

Про це повідомляє кореспондент Точки доступу.

Попрощатися з героєм приїхав голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, який запропонував назвати іменем Андрія Гурічева вулицю Кірова, на якій загиблий жив у мирні часи.

Також на церемонії прощання були присутні новомиргородський міський голова Яків Немировський, голова райдержадміністрації Олександр Сенченко, голова районної ради Микола Чепіжак, бойові побратими, представники сільських громад району.

Командир роти за позивним Гром розповів землякам Героя , що Андрій був справжнім офіцером — хоробрим, ініціативним, розумним. У серпні добігав кінця перший рік його служби — і він вже підготував документи для укладання контракту зі Збройними силами. Загинув, повертаючись з бойового завдання і, пожертвувавши собою, врятував двох товаришів, які зараз йдуть на поправку у шпиталі. Втративши одного сина, батьки Андрія зараз мають цілу роту синів — щороку 5 серпня бойові побратими, які виживуть після війни, мають намір приїжджати й провідувати могилу Андрія.

- Зараз ми вже підготували рапорт на нагородження Андрія Гурічева орденом “За мужність” ІІІ ступеня, - підкреслив командир роти. - Не думаю, що у питанні посмертного нагородження героя ми зустрінемо якісь перешкоди.


Головне сьогодні