5 серпня загинув в зоні АТО 24-річний новомиргородець, розвідник 57-ої бригади Андрій Гурічев.

Випускник Златопільської гімназії, золотий медаліст Андрій Гурічев за своє коротке життя встиг дуже багато. Отримав першу освіту – закінчив Севастопольський національний університет ядерної енергетики та промисловості.

Під час навчання захопився пауерліфтингом – і завдяки наполегливим тренуванням, попри те, що природні дані мав для цього виду спорту не ідеальні, вже у 2012 році здобув золото на чемпіонаті світу. Саме тоді він зрозумів, що присвятити життя хоче спорту, тому побажав отримати другу вищу освіту – закінчити факультет фізичного виховання Кіровоградського державного університету імені Володимира Винниченка.

Навчався, працюючи тренером у фітнес-клубі «Зірка», і у віці 23 роки возив на міжнародні змагання уже й своїх вихованців…

На початку липня Андрій приїжджав у відпустку – щоб скласти сесію, адже навчання на заочному відділенні він продовжив попри всі перипетії великої політики. Саме тоді при зустрічі згадував, що захищати Батьківщину пішов добровольцем, мав намір підписати контракт зі Збройними Силами. Бо – хто, якщо не він?

Ще за один день до смерті кореспондент Точки доступу спілкувалися з ним по телефону.

5 серпня він загинув від вибуху міни. Калібр міни, як повідомили волонтери – саме той, якого не повинно бути, відповідно до Мінських домовленостей, у зоні бойових дій….

А на його сторінці у соціальних мережах назавжди залишився останній статус: «Людина – сталь. А танк – всього лиш шматок заліза»…

Редакція Точки доступу висловлює глибокі співчуття родині Гурічевих, друзям та близьким Андрія.


Головне сьогодні