У Новомиргороді на приміщенні Златопільської гімназії встановили меморіальну дошку загиблому в АТО чемпіону світу з пауерліфтингу – золотому медалісту цього закладу Андрію Гурічеву, який був командиром взводу розвідників 57-ої мотопіхотної бригади.

На урочистостях з нагоди відкриття памʼятної дошки були присутні батько героя, офіційні особи (голова райдержадміністрації Олександр Сенченко, міський голова Новомиргорода Яків Немировський, заступник голови районної ради Юрій Стоянов, начальник відділу освіти Олена Полтавець), рідні, друзі, просто патріотично налаштовані жителі міста.

Памʼятна дошка була виготовлена за кошти, які зібрали однокласники Андрія. А учнівський та педагогічний колективи гімназії підготували збірку спогадів про нашого знаменитого земляка «Життя – як спалах», перший екземпляр якої отримав батько загиблого Віктор Гурічев.

В гімназії також підготували стенд про життя героя.

- Щоранку учні будуть йти на навчання – й дивитися в очі тому, хто багато досягнув – і досягнув би ще більше, якби не віддав своє життя за мирне небо над їхніми головами. Наступний крок – заснування премії імені Андрія Гурічева, - зазначив директор гімназії Віталій Бирзул. – Зараз ми шукаємо постійного спонсора, який візьме на себе щорічні витрати – близько 2 тисяч гривень на відзнаки кращим учням.


Головне сьогодні