Підліток 1999 року народження покінчив життя самогубством після того, як не склав тест із математики в Світловодську 3 червня.

Про це Точці доступу повідомило джерело у правоохоронних органах.

Півроку тому школяру найняли репетитора з математики, з яким хлопець навчався весь цей період. Однак тест із цього предмету під час ЗНО юнак здав на 3 бали. На цьому підґрунті між школярем та його бабусею виник конфлікт. Після цього бабуся поїхала у справах, а підліток, який залишився вдома з тіткою, зачинився на горищі будинку.

Через деякий час тітка помітила, що племінник довго не повертається. Вона вилізла по драбині і зазирнула у вікно на горище, оскільки ляда була зачинена зсередини, та побачила, що племінник висить на дроті на балці перекриття. Жінка відразу ж покликала на допомогу сусіда, з яким вони викликали карету швидкої, працівників МНС та зламали двері на горищі. Вони самотужки зняли тіло та намагалися зробити дитині штучне дихання. Прибувши на місце пригоди, працівники „швидкої” констатували смерть неповнолітнього.

Додатково встановили, що хлопець і раніше зачинявся на горищі після конфліктів з близькими, але ніколи не висловлював думки щодо самогубства. Мати неповнолітнього на даний час знаходиться у декретній відпустці на 9 місяці вагітності, із сином спілкувалася, але живе окремо, оскільки вдруге вийшла заміж. Батько загиблого стосунків ні з нею, ні з сином не підтримував.

Правоохоронці під час огляду місця події слідів злочину не виявили, вилучили електродріт, яким скористався самогубець. Жодних записок він не залишив.

У прокуратурі області Точці доступу повідомили, що за фактом самогубства внесено відомості до ЄРДР ч.1 ст. 115 КК України. На даний час у кримінальному провадженні проводиться весь необхідний комплекс слідчих дій для встановлення причин та умов, за яких сталося самогубство. Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури області.

- Органи прокуратури занепокоєні ростом негативних тенденцій по суїцидах неповнолітніх, - коментує начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Алла Мороз. - З початку року в області зареєстровано 9 спроб суїцидів серед підлітків, 4 з яких завершилися смертями. За весь минулий рік зафіксовано 6 суїцидів. У зв’язку з цим прокуратура наголошує на необхідності вжиття заходів з боку органів державної системи профілактики, соціальних служб та батьків. Питання попередження суїцидів серед підлітків виносяться на розгляд окремої міжвідомчої наради.


Головне сьогодні