У Кропивницькому волонтери друкують на 3D-принтері деталі, які будуть використовувати Збройні сили України. Про свою діяльність волонтери розповіли Точці доступу.

Програміст Сергій Каленік у домашніх умовах створює хвостовики для боєприпасів. Розповідає, раніше мав усього 2 домашніх принтери. Коли почалася повномасштабна війна, придбав ще 5 штук, щоб мати змогу більше допомагати військовим.

Сергій Каленін

Спочатку волонтери друкували наколінники для військових, бо ж був дефіцит. Потім були руків’я для автоматів, бандажі для фіксування переломів.

Згодом зі своїм помічником почали на 3D-принтері друкувати хвости для боєприпасів. Постійна співпраця з військовими допомагає визначати їхні потреби.

хвости для боєприпасів

Щоб виготовити такий хвіст, необхідний пластик, моделювання деталі на комп'ютері та друк на 3D-принтері. Сергій Каленік розповідає, що один такий хвіст друкується близько 5 годин. Загалом за добу виходить 4 хвости. За рік діяльності волонтери виготовили їх уже декілька тисяч.

Сергій Каленін

У кого більш потужні принтери, то таку роботу можна надрукувати за годину, – говорить Сергій.

3D-принтер

Все це чоловік робить на волонтерських засадах, матеріали купує за свої гроші.

Хвости для боєприпасів

Допомогти волонтерам можна фінансово. Реквізити для допомоги:

  • Приватбанк: 5168752003057208

Читайте також: Допомагайте завтра більше, ніж сьогодні: на Кіровоградщині волонтери оголосили збір для армії на понад мільйон


Головне сьогодні