Рятувальники Кіровоградщини допомагають евакуйовуватися жителям Херсонщини, після підриву росіянами греблі Каховської гідроелектростанції. Також виконують спеціальні завдання, зокрема із розмінування, розповів під час брифінгу очільник обласної військової адміністрації Андрій Райкович, передає кореспондентка Точки доступу.

Нагадаємо, Каховську ГЕС російські солдати підірвали 6 чеpвня. Для Кіровоградщини загрози підтоплення немає.

Також ми підготували бригади електриків, які працювали на відновленні електромереж. Сьогодні надзвичайно велика кількість електропідстанцій знаходиться під водою. І хоча живлення відключене, їх потрібно буде замінювати. Ми до цього готові. Це будуть бригади "Кіровоградобленерго" та "Міськсвітла", – сказав голова адміністрації.

Також зазначив, що багато волонтерів з області поїхали у Херсон з гуманітарною допомогою. Точка доступу писала про врятованих з Херсонщини тварин, які нині живуть у реабілітаційному центрі в Кропивницькому.

Окрім допомоги фахівців, підготували й комунальний транспорт, який допомагатиме херсонцям долати наслідки наводнення.

Ми зарезервували автомобілі для перевезення води. Вони великогабаритні. Спеціалізовані машини для промивки каналізаційних мереж, машини для збору і вивозу сміття, машини, які будуть відмивати від забруднень дорожню частину. Вони чекають своєї черги, – сказав Андрій Райкович.

Також очільник нагадав, що для переселенців підготували 5 тисяч місць у Голованівському районі.

Ми можемо і власним транспортом їх вивезти, комунального підприємства "Електротранс". Ми готові прийняти потягом. Але поки що великої кількості людей немає. Вони переміщуються в населені пункти власним транспортом або за власною потребою. 


Фото: Точка доступу

Читайте також: На Кіровоградщині 162 укриття непридатні для використання – Андрій Райкович


Головне сьогодні